Cel mai bizar oraș de pe planetă! Aici, moartea e interzisă prin lege

000_6m5ug.jpg

Longyearbyen
Longyearbyen, orășelul unde moartea e interzisă prin lege
Foto: AFP

Longyearbyen este probabil unul dintre cele mai bizare orașe de pe planetă. Aici, autoritățile au interzis moartea prin lege din cauza condițiilor meteo extreme. Temperaturile sunt atât de scăzute, încât cadavrele nu se descompun și oricât s-ar încerca înhumarea lor, dacă ascund boli contagioase, acestea s-ar putea răspândi în rândul populației.

Longyearbyen este cea mai nordică așezare urbană din lume, situată în Arhipelagul Svalbard, din Norvegia. Este un orășel minier, care exploatează cărbune și are o populație de doar 2.000 de locuitori, scrie The Sun. Deși la prima vedere pare un loc liniștit și cochet, viața este destul de grea în această regiune, iar autoritățile au impus o lege pe cât de bizară, pe atât de necesară.

În luna februarie, temperatura medie ajunge îndeva la -17 grade Celsius, astfel că terenurile sunt permanent înghețate. Din această cauză, în anii 1950, autoritățile locale au interzis prin lege moartea pe teritoriul orașului după ce au fost descoperite niște cadavre nedescompuse îngropate în permafrostul dintr-un cimitir.

Acest fenomen poate fi deosebit de periculos pentru sănătatea localnicilor, întrucât, un cadavru care nu se descompune, poate răspândi boli. Exact așa s-a întâmplat în 1918, când 11 oameni au murit din cauza gripei spaniole, răspândite de cadavrele înghețate. Această boală a făcut ravagii în întreaga lume. Azi se estimează că a ucis 5% din populația totală a globului.

În prezent, persoanele din Longyearbyen care suferă de o boală gravă în fază terminală, trebuie duse pe continent, în Norvegia, undeva unde dacă vor muri, vor putea fi îngropate în condiții obișnuite.

Există și alte reguli ciudate în acest oraș. Toate persoanele sunt obligate să poarte o armă de foc, preferabil o carabină, dacă vor să iasă din oraș și să se aventureze în împrejurimile care sunt terenul de vânătoare a 3.000 de urși polari.

Loading...