Care e semnificația sinistră a tatuajelor pe care le au pușcăriașii

meeks.jpg

jeremy meeks
Tatuajele deținuților ascund diferite semnificații
Foto: Twitter

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Tatuajele obișnuiau cândva să aibă o reputație decadentă deoarece erau asociate cu obiceiul deținuților de a-și marca anumite zone de pe corp cu însemne ce au diferite semnificații. ce înseamnă aceste tatuaje ale pușcăriașilor, este un fapt mai puțin știut.

The Sun a realizat o listă cu câteva dintre cele mai des întâlnite tatuaje pe care deținuții și le fac în spatele gratiilor și fiecare dintre acestea are o anumită semnificație.

Lacrima

jeremey.jpg

jeremy meeks
Foto: Twitter

Acesta este cel mai ușor de recunoscut, fiind des întâlnit în special la rapperi care au avut probleme cu legea, dar și la celebrul Jeremy Meeks, fostul pușcăriaș (azi, fotomodel) care a cucerit inimile a numeroase femei din întreaga lume, fiind considerat, cel mai sexy "infractor". Mulți consideră că Lacrima indică faptul că persoana în cauză a comis o crimă, dar la fel de bine poate avea și alte semnificații, cum ar fi o sentință grea de ispășit în spatele gratiilor sau că respectivului deținut i-a fost ucis un prieten și caută răzbunare.

Pânza de Păianjen

Acest tatuaj înseamnă că persoana respectivă are sau a avut de ispășit ani grei în penitenciar. Pânza semnifică închisoarea în care este captivă prada, așa cum deținuții sunt prinși în celule.

Ceasul fără limbi

Un ceas care nu indică timpul semnifică de asemenea, faptul că deținutul respectiv a petrecut mult timp în spatele gratiilor. Poate avea diverse forme, atât un simplu ceas de mână tatuat la încheietura mâinii, sau un ceas de perete pictat pe piele.

A.C.A.B.

Cele patru inițiale sunt întâlnite de regulă la deținuții englezi și au două semnificații: cea mai cunoscută este „All Coppers Are Bastards” (Toți Golanii Sunt Nemernici), dar unii consideră că inițialele vin de la „Always Carry A Bible” (Poartă Mereu O Biblie).

Cărțile de Joc

Este cel mai des întâlnit în închisorile din Rusia și înseamnă că deținutului respectiv îi plac pariurile și jocurile de noroc. Trefla caracterizează un criminal în general, în timp ce Inima Neagră simbolizează hoții, iar Rombul sau Caro semnifică informatorii. Aceste tatuaje au fost asociate de regulă cu puterea și deținuții respectivi ocupă un loc privilegiat. Se întâlnesc și tatuaje cu cărți de Inimă Roșie și înseamnă că deținutul respectiv este în căutare de „dragoste” prin închisoare.

1488

Numărul mai poate fi tatuat și separat (14, respectiv 88) și înseamnă că persoanele respectiv au sau au avut legătură cu nazismul (sau neonazismul, după caz) și cu mișcările extremiste, în general. Cifra 14 semnifică un citat format din 14 cuvinte care au aparținut lui David Lane, un lider extremist american al unei mișcări militante pentru supremația albilor. Numărul 88 înseamnă cea de-a opta literă din alfabetul englezesc (dublată), HH și care se referă la „Heil Hitler”, salutul nazist.

Trei Puncte

Trei puncte așezate în triunghi înseamnă „Viața mea haotică”. În ciuda faptului că acest tatuaj nu este asociat cu vreo bandă mafiotă, el sugerează stilul de viață al unui criminal. Poate fi întâlnit pe mână sau lângă ochi.

Cinci Puncte

Acestea sunt un simbol al închisorii. Cele patru puncte de la colțuri semnifică cei patru pereți ai celulei, în timp ce punctul din mijloc reprezintă deținutul.

Rândunica

tatuaj.jpg

tatuaje detinuti
Foto: Imgur

La origine, acest tatuaj semnifica faptul că un marinar se întorcea acasă teafăr, după un lung și anevoios voiaj. Cu timpul, a ajuns să însemne că persoana în cauză și-a petrecut o parte din viață în închisoare.

Crucea (pe piept)

puscariasi.jpg

tatuaje detinuti
Foto: Imgur

Cel care are pe piept tatuată o cruce poate semnifica faptul că a fost sau este membru „senior” al unei bande de infractori. Ea înseamnă „Prințul Hoților” și arată un grad înalt pe scara ierarhică în acea grupare.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5