Asta e culmea: profa asta a învăţat 35 de limbi străine să îşi poată înţelege elevii

profa.jpg

profesoara, limbi straine, imigranti, romaneste, hindu, italiana, somaleza
Profesoara de 39 de ani a fost propusă pentru un premiu special

Andria Zafirakou,din Londra, Marea Britanie, este fenomenală. Ea a învăţat 35 de limbi străine pentru a se putea înţelege cu elevii ei. Şcoala din comunitatea Alperton la care predă este în topul 10 al celor mai bune şcoli din lume.

Când majoritatea elevilor tăi sunt odraslele imigranţilor sosiţi în Regatul Unit, trebuie să faci ceva pentru a-ţi putea face meseria. Andria Zafirakou, de 39 de ani, a devenit celebră la nivel mondial după ce toţi colegii ei de la Şcoala Comunitară Alperton din Brent, Londra, au propus-o pentru o gradaţie de merit.

Zarirakou nu este măritată, în schimb este pasionată de studiul limbilor străine. Ea a învăţat în doar cinci ani să vorbească româneşte, poloneză, hindi, somaleză, portugheză, tamil, gujarati, arabă, italiană, urdu şi chiar dialecte vorbite în comunităţi restrânse din Pakistan sau India. Profesoara a fost nevoită să facă acest efort uriaş pentru a putea discuta inclusiv cu părinţii copiilor, atunci când îi vizita acasă.

“Copiii din această comunitate săracă sunt expuşi la fel de fel de pericole. Pot intra în diferite găşti de cartier, pot fi influenţaţi de anturaje nepotrivite şi efectele devin în timp catastrofale pentru evoluţia lor în societate. De cele mai multe ori, părinţii nu sunt conştienţi de riscurile la care sunt expuse odraslele pentru că nu înţeleg limba engleză”, a explicat cadrul didactic.

Andria Zafirakou a fost înscrisă de şefa ei de catedră pentru premiul anual acordat de Fundaţia Varkey Global Teacher. Deşi Zafirakou nu este expert în toate limbile pe care le-a învăţat, nivelul de vorbire fiind doar de începător, ea crede că, în timp, va reuşi să stăpânească diferitele dialecte şi să îşi lărgească vocabularul poliglot.

loading...
Loading...

Citește și

  • Ion oncescu, exatlon, probe, eliminare

    Emană mister, are ochi reci şi luminoşi, încheieturi de oțel, nervi tari, un calm de neînchipuit și mult bun simț. Dar mai presus de toate e un campion. Vorbim despre Ion Oncescu, cel mai învățat concurent de la Exatlon.

  • Profesorii au metode interesante de a capta interesul copiilor

    Ți-ar plăcea să înveți o limbă străină, dar nu ai nici timp de cursuri, nici cine știe ce buget pentru asta? Nu-i nimic, tot ce-ți trebuie e voința. Sunt o mulțime de soluții rapide și chiar distractive de a învăța. Iar profesorii au, pentru tine câteva trucuri geniale pentru a reține mai ușor informația.