Test. Ce zeu grec ești? Răspunde la întrebările testului pentru a afla

test_ce_zeu_grec_esti.jpg

test ce zeu grec esti
Răspunde la întrebările testului pentru a afla ce zeu ești
SURSĂ FOTO: playbuzz.com

Te-ai întrebat vreodată ce zeu grec ești? Acum există un test care îți spune cu care dintre zeitățile din antichitate te asemeni mai mult.

Poți afla ce zeu grec ești dacă rezolvi următorul test foarte simplu și extrem de simpatic. Acest test cuprinde câteva întrebări banale iar la sfârșit primești numele zeului care coincide personalității tale.

Apasă pe butonul LET'S PLAY de mai jos și începe rezolvarea testului Ce zeu grec ești. După ce vei răspunde la toate întrebările, la sfârșit vei afla ce zeu grec ești. Dacă ți-a plăcut testul nu uita să apeși pe butonul pe care scrie SHARE pentru ca prietenii tăi să rezolve și ei acest test.

Test. Ce zeu grec ești 

 

 

 

 

 

Test. Ce zeu grec ești: Zeus

Zeus era zeul suprem al grecilor, părintele zeilor și al animalelor. Puterea sa o depășea pe aceea a tuturor zeilor la un loc, el domina și ținea în frâu ceilalți zei pe care îi aduna uneori la sfat, dar nu ținea întotdeauna seamă de părerea lor.

Zeus era considerat zeul cerului și locuia pe vârful muntelui Olimp care era considerat a fi în cer și tot ca zeu al cerului el era stăpânul norilor, ploilor, zăpezilor, tunetelor și fulgerelor. El proteja familia, cetatea și asigura bunăstarea omului în general.

Test. Ce zeu grec ești: Hera

Zeița Hera este personificarea feminină a cerului, în special a cerului nocturn. Ea era în același timp și soția și sora lui Zeus. Este zeița căsătoriei și a femeilor. Ea împarte puterea cu soțul ei Zeus.

Test. Ce zeu grec ești: Athena

Athena a fost zeița ce conducea armatele la victorie și prezida la încheierea păcii. Era considerată o zeiță înțeleaptă care proteja munca, meseriile și artele.

Test. Ce zeu grec ești: Hermes

Zeul Hermes era considerat zeul vântului, curierul zeilor, ducea veștile de la Zeus către ceilalți zei și împlinea poruncile cu viteza vântului. El mai era și zeul somnului, drumurilor și conducătorul sufletelor în drumul spre lumea cealaltă.

Test. Ce zeu grec ești: Hefaistos

Hefaistos era considerat zeul focului, în special al focului din adâncuri. Din atelierul lui Hefaistos ar fi fost furat focul de către Prometeu care l-a adus oamenilor pe Pământ.

Test. Ce zeu grec ești: Afrodita

Afrodita era soția lui Hefaistos, însă nu prea îi era fidelă. Afrodita era renumită pentru frumusețea ei și era zeița iubirii senzuale. În plus, în timp ea a devenit și zeița fecundității și a amorului nepermis.

 

Loading...

Citește și