Sfaturi de la Cori Grămescu: cum să nu cumpărăm produse nesănătoase și care este cea mai bună metodă de slăbit

cori-gramescu.jpg

cori gramescu
Cori Grămescu ne învață la ce să fim atenți când mergem la supermarket
FOTO: Facebook/ Cori Grămescu

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

De cele mai multe ori, atunci când mergem la cumpărături la supermarket, ne alegem, de cele mai multe ori, cu produse care nu au ce căuta în dietă. Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, ne dă câteva sfaturi despre cum sa evităm achiziționarea de produse nesănătoase dar și care este cea mai bună metodă de slăbit.

Pe conturile sale de socializare, Cori Grămescu vine cu sfaturi prețioase care îi ajută pe cei care vor să țină diete. Astfel, dacă ținem cont de câteva reguli simple, nu vom avea probleme în alegerea ingredientelor pentru mesele sănătoase.

Cum să nu cumpărăm produse nesănătoase de la supermarket

”De multe ori privim vizita la supermarket ca pe o experiență tentantă sau chiar periculoasă pentru dietă, însă dacă respectăm câteva reguli simple nu avem niciun motiv să ne batem capul cu asta.

Primul sfat pe care îl dau mereu clienților mei este să se ducă la cumpărături cu o listă bine stabilită de acasă. O organizare bună ne dă siguranța că nu vom achiziționa alimente din impuls și nu ne vom abate de la principiile noastre alimentare” scrie Cori Grămescu pe Instagram.

Atunci când sunteți în supermarket, trebuie să țineți cont de aceste sfaturi:

  • Citiți lista de ingredient a produselor: ”uitați-vă întotdeauna cu atenție la primele 3-5 ingrediente. Apoi, aruncați o privire la lungimea listei de ingrediente. Cu cât un aliment este mai prelucrat, cu atât este mai lungă listă de ingrediente. Dacă primele 3-5 ingrediente sunt unele problematice pentru dieta pe care o urmați, de exemplu zahăr și alternative, grăsimi, făină, gluten, sau sună ca o lecție de chimie, nu cumpărați produsul”, scrie Cori Grămescu.
  • Fiți atenți la porția de consum: ”majoritatea produselor alimentare nesănătoase sunt listate cu o porție ridicol de mică, ceea ce ne dă de multe ori impresia că aceste alimente nu sunt atât de nesănătoase și bogate în calorii și drept urmare ne fac să mâncăm cantități mari. De exemplu, porția de servire în cazul chipsurilor este de 25 de grame sau de 12 chipsuri, ori nimeni nu mănâncă doar 12 chipsuri vreodată”, mai arată experta în nutriție.
  • Atenție la cantitatea de grăsimi: ”atunci când mergem la cumpărături ar trebui să căutăm produsele care conțin între 3 și 10 grame de grăsime pentru 100 grame de produs. În ceea ce privește grăsimile saturate, alimentele care ar trebui consumate ar trebui să conțină între 1 și 3,5 grame de grăsimi saturate pentru 100 grame de produs”, se mai arată în postare.
  • Atenție la cantitatea de zahăr: ”alegeți produse care conțin mai puțin de 12 grame de zahăr dacă sunteți interesați să slăbiți”, mai spune nutriționista.
  • Atenție și la cantitatea de sare: alegeți alimente care au mai puțin de 1 gram de sare pentru 100 de grame de produs.

Cea mai bună rețetă pentru slăbit

Cori Grămescu spune că cea mai bună rețetă pentru slabit este perseverența. ”Apoi, e important să consumăm alimente care ne plac, altfel nu avem nicio șansă să putem urma un plan de alimentație sănătoasă pe termen lung. Și să înțelegem că excesul ponderal este un efect, nu o cauză a problemei noastre”, scrie nutriționista pe pagina de Facebook.

Ea mai subliniază că ”multă lume vede doar grăsimea și consideră că trebuie să facă orice pentru a scăpa de grăsime. Dacă analizăm fondul problemei, ajungem la concluzia că o viață trăită nesănătos conduce la un exces de grăsime și că pentru a reuși să slăbim, trebuie să intervenim asupra vieții nesănătoase – aceasta e de fapt cauza reală a problemei”.

Expertul în nutriție mai spune că rețeta bună ține de fiecare individ in parte – ”ce îi place să mănânce, din ce locuri își procură hrana… Știe să gătească, sau se bazează mai mult pe restaurant și catering?

Are timp să mănânce 3 mese principale și 2 gustări sau îi putem construi o schemă mai potrivită? Face sau nu mișcare și dacă da, de ce tip… Doarme suficient?

La ce oră merge la culcare și ce ritm de viață are la locul de muncă/obligatii familiale/sociale. Toate aceste date sunt ingredientele cu care se construiește o rețetă pentru a scăpa de kilogramele în plus”.

Cori Grămescu este fondatoarea unei platforme de diete care îi ajută pe utilizatori să slăbească coach de lifestyle şi nutriţie și deține câteva studiouri de fitness feminin în Bucureşti.

 

Citește și: 

Cori Grămescu dă lecţii de fitness în Sri Lanka

Cori Grămescu, înainte a slăbi 40 de kilograme: «Mă trezeam la patru dimineaţa să cumpăr hamburgeri!»

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5