Sfaturi de care să ții cont la amenajarea dormitorului pentru a-ți oferi confortul și odihna de care ai nevoie

Ultima actualizare:

Un lucru pe care probabil te-ai săturat să-l auzi și pe care l-ai văzut scris pe o mulțime de site-uri, într-o mulțime de articole este acesta: petrecem o treime din viață în dormitor. Dar este adevărat. Nu ar trebui, așadar, să ne simțim cât mai bine în cel mai intim și relaxant loc din viața noastră? Nu ar trebui ca mobila de dormitor să fie cea mai importantă atunci când mobilăm și amenajăm casa?

Cu toate acestea, se pare că multă lume ignoră această cameră, pe principiul că nu aici vor primi musafiri și nu multă lume va vedea dormitorul. La urma urmei, ne primim oaspeții în living sau, dacă suntem mai apropiați, chiar în bucătărie. Așa gândesc mulți dintre cei care sunt nevoiți să dozeze bugetul mobilării unui apartament și acordă mai multă atenție zonelor pe care le văd alții, decât propriului confort. Mobila dormitor - oferte (LINK)

Nu e nevoie să mai spunem că asta este o greșeală, nu? Mobila de dormitor are dreptul de a fi cel puțin la fel de importantă, dacă nu și mai importantă, iar alegerea ei trebuie făcută într-un mod corespunzător, din punct de vedere al utilității și design-ului.

Un somn bun, o odihnă suficientă, sunt catalizatoarele întregii zile pentru fiecare dintre noi, starea noastră de oboseală putând influența multe aspecte ale vieții noastre. Tocmai de aceea, pentru un somn care să ne încarce de energie, trebuie să nu dăm greș atunci când alegem mobila de dormitor. Ca și când amenajăm camera de odihnă.

Link oferte mobila dormitor idei și informații

De ce aspecte trebuie să ții cont la amenajarea mobilei de dormitor și a restului camerei de odihnă:

1. Asigură-te că ai un dormitor cât mai bine luminat

Cel mai bun remediu pentru o zi nu foarte grozavă este lumina, atât cea naturală, cât și cea artificială. În cazul ultimei, este bine să experimentezi cu mai multe versiuni de căldură a luminii. În cazul celei naturale, este important să beneficiezi de ferestre luminoase la dormitor, de o mobilă de dormitor în culori deschise, care vor crea impresia de cameră mai bine luminată.

Așadar, nu doar mobila de dormitor este bine să fie în culori deschise, ci și culoarea pereților și a elementelor de decor.

2. Renunță la tot ce nu e cu adevărat necesar în dormitor

Spațiul nu este punctul forte al apartamentelor din România. Puțini se pot lăuda cu un dormitor de dimensiuni generoase, așadar. Tocmai de aceea, cel mai bine ar fi să nu contribuim la senzația de sufocare, de claustrofobie, supraîncărcând camera cu mobila de dormitor. Păstrează doar obiectele de mobilier cu adevărat utile: un pat, un șifonier, o comodă...

Recomandabil ar fi să nu ai un televizor în dormitor, păstrând pentru acest ”viciu” doar living-ul și, eventual, bucătăria. Asta pentru un somn odihnitor. Ba chiar să aplici principiul „fără tehnologie” în dormitor. Deci nici tabletă, nici telefon, nici măcar ceasuri deșteptătoare sofisticate, cu lumină albastră, care îți pot afecta calitatea somnului.

Mobila dormitor - oferte (LINK)

Altfel, dacă ai un dormitor de dimensiuni reduse, poți păcăli percepția și să-l faci să pară mai spațios decât este de fapt. Șifonierele cu oglinzi pot da senzația de spațiu suplimentar, păcălind ochiul privitorului. Totodată, la fel ca la punctul anterior, mobila de dormitor în culori deschise creează senzația de spațiu suplimentar.

3. Îmbină utilul cu plăcutul

Chiar dacă nu vei supraaglomera camera cu mobila de dormitor, tot o să ai nevoie de spații de depozitare. Poți împăca cele două variante, achiziționând, de exemplu, un pat înălțat, cu spații de depozitare dedesubt, în lada patului. 

Noptierele îți pot veni și ele în ajutor, atunci când vrei să depozitezi mărunțișuri sau lucrurile de care ai nevoie înainte de somn, precum cărți, încărcătoare, tablete etc.

 O altă metodă de a crea spațiu suplimentar este să ai șifoniere supraînălțate. Pe spațiul de deasupra, unde nu ajungi pentru a depozita haine, poți depozita cutii cu diverse lucruri și obiecte. Plapuma groasă pentru iarnă, de exemplu, poate fi împăturată și așezată într-o cutie de depozitare închisă ermetic, pentru a fi ferită de praf, în acest loc.

Mobila dormitor - oferte (LINK)

Astfel, mobila de dormitor îți poate deveni un aliat de nădejde în obținerea unui spațiu destinat unei odihne corespunzătoare, care să te încarce de energie pentru întreaga zi.

4. Nu te zgârci când vine vorba de calitatea somnului tău

Dincolo de mobilier propriu-zis, important este patul și, mai ales, salteaua și așternuturile. Asigură-te că ai o saltea confortabilă, nici prea tare, nici prea moale, care să se muleze după forma corpului tău și care să-ți asigure o calitate a somnului corespunzătoare. O saltea de calitate trebuie să fie capabilă să distribuie greutatea corpului și să fie suficient de fermă pentru a susține corpul fără a avea senzația de disconfort. Totodată, trebuie să se adapteze perfect liniei coloanei vertebrale, atât când dormim pe spate, cât mai ales când dormim pe o parte.

image
image
image
image
image
image
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net