Perioada de izolare le-a adus copiilor carențe de vitamina D? Ce spune pediatrul Mihai Craiu

mihai-craiu.jpg

Mihai Craiu este medic pediatru
Pediatrul Mihai Craiu recomandă mișcare și soare
FOTO Facebook/Spitalul virtual pentru copii

Perioada de distanțare socială aduce beneficii, pentru că este o metodă de a ține sub control răspândirea coronavirusului, însă pentru mulți izolarea poate aduce probleme de sănătate. Lipsa mișcării poate duce la obezitate și poate agrava boli deja existente. Însă sunt multe persoane care își fac griji pentru copii, că aceștia ar putea face carențe de vitamina D, necesară dezvoltării lor.

Statul copiilor în casă ar putea să le afecteze sănătatea. Un stil de viață sedentar cu mâncare în exces ar putea să ducă la obezitate. Însă mulți părinți se tem ca aceștia să nu aibă un deficit de vitamina D și se întreabă dacă ar fi necesar să le dea suplimete alimentare în acest sens. Specialiștii spun însă că nu este interzis să ieși cu copilul afară, condiția fiind să se respecte regulile de distanțare socială.

Perioada de izolare le-a adus copiilor carențe de vitamina D? Ce spune pediatrul Mihai Craiu

Într-o intervenție la Digi24, medicul Mihai Craiu a explicat de ce aceste temeri ale părinților cu privire la deficitul de vitamina D, în această perioadă, nu sunt întemeiate.

"Aceste câteva săptămâni, cu siguranță nu au schimbat nimic major în starea imunității copiilor. Deficit de vitamina D poate apărea numai după ce este o perioadă foarte lungă de stat în casă fără expunere de niciun fel la soare și în cazul unor diete foarte carențate. Cadrul legal nu exclude câteva minute de ieșit din casă în jurul locuinței. Cred că nu există acest risc ca cei mici sa fi dezvoltat deficit de vitamina D", a explicat Mihai Craiu.

El a dat sfaturi părinților cu privire la eventuale alergii de sezon care se pot declanșa.

"Nu toate semnele cu strănut, tuse înseamnă o infecție. Trebuie să învățăm că nu întotdeauna antibioticul e o soluție.

Este un moment în care învățăm să privim altfel sănătatea", a spus medicul.

Medicul Craiu a recomandat părinților să discute cu medicul de familie care cunoaște starea de sănătate, ori de câte ori ar dori să recurgă la vitamine pentru copiii lor.

În România, școlile sunt închise din 11 martie, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, preconizează că s-ar putea lua cursurile în sălile de clasă undeva la finalul lunii mai, începutul lunii iunie.

Citește și: 

Avertismentul unui pediatru după cazul de botulism de la Iaşi: «Nu daţi miere sugarilor!»

De ce este importantă vitamina D pentru organism

Loading...
 
 

Citește și

  • Lumea o cunoaşte drept „vitamina razei de soare”, pentru că e produsă atunci când pielea noastră începe să se bronzeze şi are un rol vital în funcţionarea organismului nostru. Vitamina D nu poate fi luată numai prin alimentaţie, iar acest lucru face ca unul din cinci adulţi şi respectiv unul din şase copii să aibă mari probleme cauzate de deficitul ei. Iată care sunt semnele!

  • Când se joacă împreună în aer liber, organismul sintetizează vitamina D

    În timpul verii, vitamina D ajunge în organism graţie razelor soarelui. Însă, odată cu venirea toamnei, trebuie să avem în vedere că soarele nu ne mai ajută şi, astfel, calciul nu se mai asimilează în organism. Iată cum puteţi evita o carenţă de vitamina D iarna!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1