Hobby-urile: de ce sunt esențiale în viața de zi cu zi și cum te ajută pe termen lung

Citit.jpeg

Femeie cu o carte in mana
Sursa foto: pexels.com
Citeste tot despre: 

Păstrarea sănătății mintale

Activitățile care îți pun creierul „la treabă” sau te obligă să te concentrezi te ajută să-ți păstrezi sănătatea mintală și să diminuezi șansele de a dezvolta afecțiuni precum Alzheimer. De exemplu, cititul este un hobby care își lasă amprenta asupra creierul prin crearea unor noi căi neuronale și dezvoltarea părților din creier responsabile de rezolvarea problemelor. Este esențial atât pentru adulți, cât și pentru copii să urmeze acest hobby în viața de zi cu zi, pentru a se bucura de o minte ageră și de putere de concentrare. Bucură-te de ofertele de carti online pentru a mări biblioteca familiei tale și pentru a hrăni acest hobby sănătos.

Desen.jpeg

Desen
Sursa foto: pexels.com

Încurajarea gândirii de succes

Hobby-urile se concentrează în jurul ideii de „a face”, „a realiza” și „a crea”. Din acest motiv, o persoană care se concentrează pe pasiunile sale în viața de zi cu zi și găsește mereu timp pentru a se ocupa de hobby-uri este una cu gândire de succes. Acest aspect este important, în special, în viața copiilor. Aceștia trebuie încurajați să acționeze și să-și pună planurile în acțiune când au idei bune.
De asemenea, în cazul adulților este important să te obișnuiești să te concentrezi pe fapte, nu doar pe gânduri. Dacă îți dorești să ai o carieră de succes și să te bucuri de un viitor așa cum ți-l dorești, gândirea ta trebuie să se învârtă în jurul ideii de rezultate concrete.

Menținerea sănătății fizice

Sănătatea fizică are de câștigat de pe urma hobby-urilor din sfera sportivă. Fie că este vorba de un sport pe care îl practici cu regularitate sau antrenamente specifice la sală, odată ce aceste activități devin parte din programul tău, vei putea observa îmbunătățiri. Pasiunea pentru sport te va ridica de pe canapea chiar și în zilele mohorâte și îți vei păstra fizicul în cea mai bună formă. De asemenea, sportul previne anumite afecțiuni precum bolile cardiovasculare. Sporturile nu trebuie ignorate, indiferent de vârstă, deoarece un organism sănătos se menține în timp, iar odată ce înaintezi în vârstă, va trebui să acorzi tot mai multă atenție acestui aspect.

Tras-cu-arcul.jpeg

Femeie tanara trage cu arcul
Sursa foto: pexels.com

Cum alegi un hobby care ți se potrivește

Hobby-urile și pasiunile se dezvoltă în ritm cu dezvoltarea personală, iar aceasta din urmă poate depinde de hobby-uri, de asemenea. Este normal să nu ai aceleași pasiuni pe tot parcursul vieții tale și să vină un moment în care trebuie să le cauți activ, pentru a crea o structură în viața de zi cu zi. Iată ce să iei în considerare:
● Ce ți-ai dori să înveți nou?
● În ce activitate îți face plăcere să te implici?
● Te poți dedica acestei activități măcar o oră pe zi?
● Poți investi financiar în hobby-ul tău?
● Ce beneficii îți oferă o pasiune pe care o ai din copilărie?
● Ce relație există între aceasta și vocația ta principală și cum te poate ajuta?
Odată ce găsești ceea ce ți se potrivește și ceea ce-ți face plăcere, monitorizează felul în care această activitate îți îmbunătățește tonusul general. Fie că este vorba de puterea de concentrare, stare de spirit sau sănătate, păstrează un jurnal pentru a avea exemple clare care să te încurajeze în continuare.
Hobby-urile te pot ajuta să devii mai concentrat și organizat, deoarece promovează acțiunea și dorința de a vedea rezultate. Dacă îți dorești o activitate care te liniștește sau una care te bagă în priză, un hobby te ajută să-ți stabilești obiective clare.
 

 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5