Hai la sport în sufragerie! Iată cum ne menținem în formă cât stăm acasă

10_shutterstock_1653772717.jpg

Antrenorii de fitness te îndeamnă să faci 30 de minute de mişcare pe zi
Citeste tot despre: 

Stăm acasă! Este recomandarea pe care ne-o fac autorităţile şi medicii pentru perioada aceasta. Dar ce facem cu sportul? Nu mai putem ieşi nici la sală, nici la alergat în parc. Antrenorii de fitness ne îndeamnă să nu ne lăsăm pradă sedentarismului şi să nu abandonăm mişcarea. Sunt câteva exerciţii pe care le putem lucra în propria locuinţă, la salteluţă.

Dacă tot nu putem ieşi la sală, măcar să profităm de avantajul muncii de acasă. Iar acesta ar fi că, în limita bunului simţ, putem să ne organizăm singuri timpul de lucru. Dacă eşti genul matinal, poţi să te aşezi la birou la doar 15 minute după ce te-ai ridicat din pat, să-ţi bei cafeaua răspunzând deja la mailuri. Dacă eşti „pasăre de noapte”, poţi lucra până la ore târzii, iar a doua zi să-ţi permiţi să iei mai des pauză pentru a te ocupa de alte lucruri pentru tine. Unul dintre ele este sportul.

10_in-text.jpg

Denisa are două „gantere”: sticla de apă și pisica

„Avem mare nevoie de un pic de mişcare mai ales acum, când nici măcar paşi pe afară nu mai facem. 30 de minute de mişcare pe zi ar fi suficient pentru a ne menţine tonusul. Exerciţiile la salteluţă sunt ideale dimineaţa, înainte de a ne apuca de lucru pentru serviciu, sau în pauza dinainte de prânz”, spune antrenoarea de fitness Denisa Ştirbulescu. Specialista recomandă antrenamentul de tip circuit, cu exerciţii pentru toate grupele musculare. Pentru a-şi păstra feminitatea şi a-şi tonifia zonele cu probleme, femeile trebuie să insiste pe cinci zone: braţe, abdomen, talie, coapse şi fesieri.  

Încălzirea e foarte importantă 

Ea urmăreşte creşterea pulsului, realizarea unei vasodilataţii şi pregătirea organismului pentru efort. Trebuie să cuprindă rotiri de gât, de braţe, de şold, aplecări de trunchi înainte, genuflexiuni şi rotiri ale gleznelor. Printr-o încălzire corectă, îţi poţi da seama cât de pregătit eşti de efort, vezi dacă ai reuşit să te mobilizezi, să-ţi intri în ritm. Dacă sari peste ea, rişti întinderi musculare, accidentări şi nu-ţi vei controla bine respiraţia în timpul antrenamentului. 

Nu uita de stretching! 

Stretchingul presupune întinderea şi relaxarea muşchilor pe care i-ai lucrat. Dacă ei ar rămâne încordaţi după antrenament, îţi poţi pierde mobilitatea, vei avea probleme atunci când vrei să dormi. Deşi mulţi îl consideră inutil, medicii şi antrenorii recomandă 10 minute temeinice de stretching după fiecare antrenament. 

Abdomenele nu te scapă de burtică 

Multe persoane consideră că soluţia pentru a scăpa de colăceii de pe burtă este să facă abdomene. E un mit! Organismul acumulează sau arde grăsime după propriile reguli, dictate genetic. Nu-i puteţi dicta zona de unde să ardă grăsime. Oricât de eficiente sunt anumite exerciţii, ele nu duc la reducerea locală a grăsimii din zona respectivă, ci la tonifierea musculaturii. Spre exemplu, făcând abdomene, veţi creşte masa musculară de pe abdomen. 

Implică-i şi pe cei mici

Dacă eşti mămică, sportul poate fi făcut alături de copii. Îi poţi folosi pe post de „greutăţi”, iar pentru ei va fi distracţie maximă. În plus, şi ei au nevoie de mişcare. Animalul de companie, de asemenea, te poate antrena la sport. Pune muzică în tot acest timp şi... distraţi-vă. Dacă vrei să arzi calorii, o altă ocazie este prin curăţenie. Dă cu aspiratorul, spală pe jos, şterge ferestrele şi, astfel, îmbini utilul cu plăcutul.

Exerciţii pe care le poţi lucra de acasă 

Antrenoarea de fitness Denisa Ştirbulescu ne arată câteva exerciţii pentru cele mai importante grupe musculare. La fiecare exerciţiu se fac 13-15 repetări (începătoarele), 15-20 de repetări (cele care au condiţie fizică medie) sau peste 20 de repetări (avansatele). „Recomand 2-3 astfel de serii pentru începătoare, 3-4 serii pentru cele de nivel mediu şi 4-5 serii pentru avansate. În 30 de minute de sport se pot arde între 200 şi 500 de calorii”, spune antrenoarea. 

10gbhgf.jpg

Pentru braţe. Ai nevoie de două sticle de apă de câte un litru, pe post de gantere. Flexează picioarele, stai cu spatele drept, ridică şi coboară braţele.

10rfe.jpg

Pentru spate. Stai întinsă pe burtă cu mâinile întinse în faţă. Ridică simultan mâinile şi picioarele, apoi relaxează.

10pii.jpg

Pentru picioare. Cu un picior pe sol şi unul sprijinit pe canapea, flexează piciorul de sprijin, apoi revino la poziţia iniţială. După câteva repetări, schimbă piciorul.

10hggf.jpg

Pentru talie. Întinsă pe o parte, sprijinită pe cot, cu picioarele drepte, ridică piciorul liber, menţinându-l încordat şi drept. Apoi întoarce-te pe partea cealaltă.

10hjg.jpg

Pentru talie. Întinsă pe o parte, sprijinită pe cot, cu picioarele drepte, ridică piciorul liber, menţinându-l încordat şi drept. Apoi întoarce-te pe partea cealaltă.

10oooo.jpg

Pentru fesieri. Stai sprijinită pe braţe şi pe un genunchi, iar pe celălalt îl menţii drept şi îl ridici. După câteva repetări, schimbi piciorul.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1