Fă curăţenie în casă ca un profesionist

Echipa de menajere condusă de britanica Lyndsey Crombie, de 39 de ani, realizează de cinci ani încoace o emisiune tv la postul Channel 4. În preajma curăţeniei generale dinainte de Paşte, expertele în menaj sar în ajutorul gospodinelor cu un set de sfaturi utile. Conform calculelor specialistelor, curăţenia de Paşte nu ar trebui să fie o corvoadă, ci o muncă în echipă.

În primul rând este important să vă cumpăraţi din acelaşi loc cârpele, mopurile, lavetele, mănuşile, substanţele de curăţat şi periile. Bugetul nu trebuie să depăşească 250 de lei. Nu vă bazaţi pe flacoanele, bidoanele şi cutiile de anul trecut, de la Crăciun, pentru că vă vor lăsa baltă atunci când vă crapă buza. 

Balsam pe pereţi

Petele de pe pereţi se curăţă foarte uşor cu o cârpă înmuiată în apă cu balsam de rufe. Balsamul lucrează eficient inclusiv pe mobilă, pe birou, masa de bucătorie şi bufet. În plus, balsamul parfumează pe o durată mai lungă apartamentul.

Adio frecat!

Tacâmurile, un coşmar? Nicidecum dacă folosiţi coaja unui cartof sau a unei banane. Substanţele naturale acţionează rapid îndepărtând petele şi negreala de pe tacâmurile din inox. În felul acesta nu mai daţi banii pe detergeţi speciali.

Spray multifuncţional 

Lyndsay Crombie adoră spray-ul pentru geamuri. Îl foloseşte atât la curăţarea sertarelor din bucătărie, a mânerelor de la bufet, cât şi a uşii de la cuptor. Iar în baie, face minuni la duş, în cadă sau la curăţarea chiuvetei.

Lămâia face miracole

Sucul natural de lămâie face miracole la îndepărtarea calcarului depus pe para de la duş, la robinetul din baie şi pe scurgerea de la chiuvetă. Uşile de la duş se curăţă de minune dacă folosiţi o lămâie tăiată pe jumătate. La fel şi uscătorul de vase din bucătărie.

Vodcă pentru pete

Vorba aceea: cui pe cui se scoate. Petele de vin roşu din covoare dispar ca prin farmec dacă aplicaţi metoda rusească: ştergeţi locul cu o cârpă înmuiată în vodcă. Vodca este eficientă inclusiv în bucătărie, contra petelor de pe mobilă.

Oţet şi bicarbonat

Nu uitaţi să băgaţi la spălat perdelele. Evident pentru asta există programul lung de la maşina de spălat. Şi pentru un rezultat deosebit puneţi în cuva maşinii două linguri de oţet alb. Desfundaţi ţevile cu soluţie din bicarbonat de sodiu şi oţet.

Fără compromis la podele

În privinţa podelelor, menajerele britanice spun că nu trebuie făcut nici un compromis. E bine să cumpărăm cel mai scump produs de pe piaţă pentru că avem nevoie de eficienţă. În plus, scăpăm de coşmarul insectelor, microbilor şi al altor paraziţi domestici.

Aspiratorul pe canapele

De ce să vă deşelaţi bătând covoarele şi saltelele de pe canapele? Folosiţi un aspirator puternic pentru a scăpa de praful care a intrat în bureţii de pe fotolii, canapele şi paturi. Din păcate, un aspirator ieftin cu putere mică e practic inutil, inclusiv la covoare.

Întreţinerea

Lyndsey Crombie este mamă a trei copii şi susţine că o casă curată se menţine cu o muncă de echipă. „Implicaţi întreaga familie în procesul de curăţenie. Dacă toţi din casă alocă 5 minute pe zi, în fiecare zi, curăţeniei ambientale aveţi mai puţină treabă la anul”, susţine ea.

Cum faci «lună» în doar 30 de minute 

Curăţenia generală din casă este coşmarul gospodinelor! Specialiştii din cadrul Institutului Britanic pentru Menaj ne învaţă cum să reducem la maximum timpul alocat curăţeniei. În primul rând trebuie să ne concentrăm temeinic pe ceea ce avem de făcut şi să nu ne lăsăm distraşi.

Adio stres din cauza datului cu aspiratorul, spălatului pe jos sau ştersului prafului! Dacă respectăm cu sfinţenie planul de bătaie elaborat de specialiştii în menaj cu siguranţă nu vom petrece mai mult de 30 de minute robotind prin casă. Reprezentanţii Institutului Britanic pentru Menaj au explicat într-un comunicat citat de Daily Mail: „Anumite treburi gospodăreşti trebuie făcute cu o anumită regularitate: o zi, da şi o zi, nu sau o săptămână, da şi una. nu. În felul acesta nu ne vom trezi aglomeraţi că într-o singură zi trebuie să le facem pe toate”. Trebuie amintit că în timpul curăţeniei de primăvară ardem în medie 500-800 de calorii, aşa că ar fi bine să privim corvoada cu alţi ochi pentru că face bine pentru sănătate.

 1. Stabiliţi de la bun început durata activităţii: 30 de minute. În acest interval nu faceţi altceva.
 2. Nu faceţi curăţenie în ordinea camerelor, ci în funcţie de activitate (aspirat pe jos, spălat etc.)
 3. Să aveţi în casă cele mai bune produse de curăţat (vă scutesc de frecatul inutil).
 4. Puneţi cârpe sau ziare sub găleata cu apă pentru nu lăsa dâre în urma voastră.
 5. Folosiţi cârpe aspre pentru curăţarea grătarului din cuptor şi degresant puternic pentru pereţii acestuia.
 6. Lăsaţi uscătorul de vase în apă fierbinte cu clor pentru autocurăţare.
 7. După ce aţi pulverizat cu spray de curăţare în baie, aşteptaţi 10 minute să-şi facă efectul.
 8. Ţineţi cearşaful şi feţele de pernă asunse în husa pentru plapumă, pentru a le găsi mai uşor după spălare.
 9. Puneţi o şesetă veche, de bumbac, pe mână şi ştergeţi cu ea zonele greu accesibile de pe mobilier.
 10. Spălaţi rafturile mobile de la frigider, cuvele acestuia, capacele şi chiar filtrul de la aerul condiţionat în cada de la baie. E mult mai rapid.
 11. Întindeţi bine rufele înainte de a le pune la uscat pentru a nu pierde timp apoi cu călcatul lor.
 12. Folosiţi un şorţ cu buzunar mare pentru a depozita perii, cârpe şi alte ustensile pe durata curăţeniei (pierdem în medie 33 de minute scotocind după ele). 
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1