Cum să faci economii pentru următoarea vacanță

planuri_vacanta_photo-1494804265872-476520fd1a21.jpg

planuri vacanta
Ți-ai încarcat bateriile vara asta, dar gândul îți zboară deja la următoarea vacanță?
Sursa foto: unsplash.com/delfi de la Rua

Ți-ai încarcat bateriile vara asta, dar gândul îți zboară deja la următoarea vacanță? Ai început deja să cauți viitoarea destinație? Poate că a venit momentul să pui și ceva bani deoparte. Bugetul este întotdeauna important, iar dacă te organizezi bine, poți ajunge în orice colț al lumii.

Deschide-ți un cont de vacanță

Depozite persoane fizice - fă-le acum și vei descoperi că reprezintă o metodă grozavă de a face economii pentru următorul concediu. Îți vei putea monitoriza în permanență bugetul și nu vei fi tentat să te atingi de banii din contul de călătorii. Pe lângă asta, vei acumula și fonduri suplimentare din dobânzile lunare. Economiile vor lucra în favoarea ta, iar un depozit online este varianta ideală, pentru că vei scăpa de drumurile la bancă.

Taie de pe listă

Ține evidența tuturor cheltuielilor (chirie, rate, distracție, mâncare și așa mai departe) și vei vedea că foarte mulți bani se duc pe nimicuri, iar în timp ai putea încerca să renunți la unele lucruri. Poate că a venit momentul să nu-ți mai cumperi haine în fiecare săptămână sau poate că într-o lună poți renunța să mergi la film, în oraș cu prietenii. Stabilește-ți prioritățile și vezi cum ai putea face economii pentru scopul final, care este următoarea vacanță.

Fă cumpărături în mod inteligent

Cumpărăturile de zi cu zi îți afectează cea mai mare parte a bugetului. Ai putea prioritiza necesitățile și, astfel, să faci o serie de mici economii. Cum? Foarte simplu: atunci când ieși la cumpărături, vânează reducerile, caută cel mai bun raport calitate-preț. De asemenea, poți investi din timp în lucrurile de care vei avea nevoie în următoarea vacanță. Să zicem că mergi la munte - poți lua schiurile de vară, la un preț mult mai bun.

Începe căutările din timp

Cheltuielile de călătorie vor scădea considerabil, dacă vei face rezervările și vei cumpăra biletele de avion cu câteva luni înainte. Intră pe site-urile de travel, pentru a vedea care sunt cele mai bune oferte, caută și tu pe cont propriu și verifică prețurile. Vezi și la ce cheltuieli trebuie să te aștepți în vacanță (cât costă transportul, intrările la muzeu, teatru, parcuri de distracții, etc.). Timpul este de partea ta, dacă ai planul foarte bine pus la punct.

Renunță la micile plăceri

Sună cam dur, dar și aceasta este o metodă bună de a-ți rotunji bugetul pentru următoarea vacanță. Gândește-te că doar dacă ai renunța la cafeaua de dimineață, luată din oraș, ai putea pune ceva deoparte. Să zicem că dai între doi și zece lei pe ea, de luni până vineri, asta înseamnă între 40 și 200 de lei cheltuiți în fiecare lună. În trei luni fără cafea din oraș, ai putea strânge banii pentru biletele de avion.

Acum știi cum să faci economii pentru viitoarea vacanță. Nu-ți rămâne decât să-ți alegi destinația și să începi să pui sfaturile din articol în practică.

Loading...