Click! îţi spune cum să te îmbraci corect pe ger

Citeste tot despre: 

Meteorologii anunţă ninsori, vânt şi temperaturi scăzute, iar zăpada şi gerul care ne aşteaptă ne vor obliga să îmbrăcăm din nou hainele groase. Iată cum să te îmbraci corect.

  • Poartă o căciulă cu urechi. Renunţă la căciulile subţiri, la pălării şi la şapcă, pentru că în această perioadă va trebui să-ţi protejezi capul şi urechile de frig. Căciulile cu urechi, cunoscute şi sub denumirea de căciuli ruseşti, sunt extrem de călduroase şi îţi oferă protecţie împotriva frigului şi mai ales a vântului. Optează pentru modele tricotate, din lână, sau pentru modele din blană bine căptuşite. Căciula cu urechi se poate prinde sub bărbie şi îţi va proteja de frig şi gâtul.
  • Încalţă ghete cu talpă groasă. Poţi să spui adio cizmelor elegante sau botinelor din piele întoarsă, cu toc. Acum a venit vremea să scoţi din dulap ghetele şi bocancii cu talpă groasă, antiderapantă, care te ajută să îţi menţii echilibrul pe gheaţă şi zăpadă, dar care îţi vor proteja şi picioarele de frig. Optează pentru modele cu talpă plată, nu foarte rigidă, care prezintă striaţii adânci cu efect antiderapant.
  • Alege mănuşi şi fulare tricotate. Mănuşile tricotate din lână sunt recomandate faţă de cele din piele sintetică sau naturală. Iar asta pentru că pielea nu ţine de cald, deşi te protejează de vânt. În schimb, o pereche de mănuşi tricotate, din lână sau caşmir, îţi vor încălzi mâinile, dar vor lăsa şi pielea să respire şi să se oxigeneze.
  • Îmbracă-te în „straturi”. Şi modul în care combini produsele vestimentare este foarte important. Îmbracă-te în aşa fel încât afară să nu-ţi fie frig, iar în interior – la birou, la serviciu - să nu-ţi fie cald. De exemplu, poţi îmbrăca un tricou, peste el poţi pune o cămaşă, iar peste cămaşă poţi trage un hanorac. În momentul în care ajungi într-o încăpere, dă jos hanoracul. Dacă îţi este în continuare cald, dă jos şi cămaşa.
Loading...