Alimente interzise în Biblie. Ce mâncăruri sunt considerate "necurate"

biblia_alimente_interzise.jpg

Ce spune Biblia despre post interzis
Citiţi mai jos totul despre ce spune Biblia despre post
Foto: sinaimont.ro

Alimentaţia creştinilor trebuie să fie una simplă, chibzuită şi sănătoasă, susţin Părinţii Bisericii din primele secole. Multe dintre mâncărurile pe care le consumăm zilnic sunt considerate “necurate”. Iată lista de alimente interzise în Biblie!

Iisus Hristos spunea: “Viaţa este mult mai importantă decât hrana”. În Sfânta Scriptură a Vechiului Testament se vede că Dumnezeu a poruncit poporului Său, Israel să se abţină de a mânca din carnea unor animale, păsări şi a altor vietăţi ce trăiesc în mare şi pe uscat, acestea fiind alimente interzise în Biblie.

 • Carnea de porc.  Este cea mai căutată în România, acoperind aproape jumătate din consumul de carne, de circa 60 de kilograme pe cap de locuitor pe an. „Să nu mâncaţi carne de porc şi să nu vă atingeţi de el”. (Leviticul 11:7-8)

  carne-porc.jpg

  alimente interyise in Biblie, alimentatie sanatoasa
  Carnea de porc ocupă prima poziţie în topul cu alimente interzise în Biblie
  foto: sanatate.bzi.ro
 • Carnea de iepure. Este bogată în proteine, gustoasă, dar se regăseşte pe lista de alimente interzise în Biblie. “Iepurele de casă e necurat pentru voi”.
 • Carnea de cămilă. Australienii sunt printre cei mai înrăiţi consumatori de acest tip de carne. Măcelăriile din Australia comercializează burgeri şi cârnaţi preparaţi din carne de cămilă. Şi unele restaurante româneşti servesc astfel de carne.
 • Şi o parte din carnea de pasăre este pe lista de alimente interzise în Biblie. “Din păsări să nu mancati şi să vă îngreţoşaţi de acestea, că sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul şi şoimul cu soiurile lor; toată cioara şi soiurile ei; struţul, cucuveaua, rândunica şi uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebăda, pelicanul şi cocorul; cocostârcul, pupăza şi liliacul”.

Pe lângă unele alimente interzise, în Biblie mai sunt interzise următoarele:

Tatuajele

vedete-tatuaje-2.jpg

alimente interzise in Biblie, alimentatie sanatoasa
Despre Alex Velea nu ştim dacă serveşte alimente interzise de Biblie. Cât despre tatuaje...
foto: agentiadepresamondena.ro

Printre lucrurile interzise în Biblie se numără şi purtarea tatuajelor de orice fel. Un credincios adevărat, care respectă Biblia, se va feri de tatuaje, conform scrierii din Leviticul 9:28. Aceasta spune „Să nu vă faceţi tăieturi în carne pentru un mort şi să nu vă faceţi slove săpate pe voi”.

Bârfele

Chiar dacă le considerăm nevinovate, şi bârfele sunt interzise în Cartea Sfântă:

„Să nu umbli cu bârfe în poporul tău. Să nu te ridici împotriva vieţii aproapelui tău”. (Leviticul 19:16)  

Prezicerile şi vrăjitoarele

Un alt lucru interzis cu vehemenţă de Biblie se referă si la vrăjitorie.

„Să nu vă duceţi la cei ce cheamă duhurile morţilor, nici la vrajitori: să nu-i întrebaţi, ca să nu vă spurcaţi cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. (Leviticul 19:31)  

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1