10 sfaturi ca să scăpaţi de praful din covoare

Majoritatea bolilor și alergiilor sunt produse de ”musafirii” nepoftiți care se ascund în textura covoarelor, susțin cercetătorii britanici care au analizat microorgoanismele din peste 200 de case. Iată 10 pași care ne ajută să ne menținem casa curată

  1. Descălțarea la ușă. Impuneți regula ca toată lumea să se descalțe la intrare. În felul acesta peste 18.000 de microorganisme nu mai ajung pe covor și chiar în așternut.
  2. Aspirați de două ori pe săptămână. Schimbați-vă aspiratorul și folosiți unul cu o putere mai mare de aspirare, cu perii rotative și cu filtru de particule. Împrăștiați praful.
  3. Spălați petele cu detergent. Dacă vărsați mâncare sau băutură pe covor, curățați imediat folosind detergent, o folie de tifon peste care frecăm cu o lingură. În felul ăsta scăpăm atât de pată, cât și de bacterii.
  4. Folosți apă și săpun. O cană cu apă caldă și 2 linguri de săpun lichid sunt soluția ideală pentru curățarea covorului. Folosiți o cârpă sintetică și ștergeți covorul săptămânal.
  5. Rețete băbești contra petelor. Sifonul îndepărtează petele de vin roșu, un cub de gheață scoate guma de mestecat și ceara din covor și apa caldă cu oțet scoate petele, iată câteva idei funcționale.
  6. Inamicul suprem al petelor, spirtul. Dacă s-a pătat mocheta, e nevoie să apelați la artileria grea: folosiți cu atenție spirt medicinal sau apă oxigenată.
  7. Praful de copt scoate mirosul. De cele mai multe ori covorul nou vine cu un miros deranjant. Praful de copt ”înghite” mirosurile: presărați pe covor, lăsați să acționeze 15-30 de minute, apoi aspirați.
  8. Curățarea cu aburi. Amestecați în aspiratorul cu aburi o jumătate de cană de oțet cu doi litri de apă, curățarea este de cinci ori mai eficientă decât cu detergenții.
  9. Alegeți covorul potrivit. Conform specialiștilor, covoarele sintetice sunt mult mai ușor de întreținut pentru că permit utilizarea mai multor  produse de curățat.
  10. Bateți covorul de două ori pe an. Cel mai bun mod de îndepărtare a prafului și de neutralizare a alergenilor este aerisirea covorului în timp ce îl batem cu putere, susțin specialiștii.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1