Tot ce trebuie să ştiţi despre virusul care provoacă SIDA

prey.jpg

Tot ce trebuie să ştiţi despre virusul care provoacă SIDA
HIV este virusul care provoacă SIDA
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

HIV este o infecţie cu transmitere sexuală şi are un impact devastator asupra sistemului imunitar uman, făcându-l să nu mai poată lupta cu bolile şi viruşii. HIV este virusul care provoacă SIDA, boala care a dus la decesul multor persoane, de-a lungul timpului. Acest virus se poate transmite prin spermă, sânge infectat, secreţii vaginale. Mai poate intra în organism prin intermediul unei răni sau prin mucoasă în timpul sexului vaginal, oral sau anal. De asemenea, o persoană se poate infecta şi prin intermediul acelor care au fost folosite de o persoană bolnavă.

Simptome

Această boală nu are simptome, de obicei. În urma anumitor teste se pot identifica anticorpii pentru HIV şi pot trece ani până ce SIDA să se declanşeze. Orice persoană infectată poate transmite virusul tuturor celor cu care are contact sexual şi nu ştie.

Simptomele infecției cu HIV, atât la femei, cât și la bărbați sunt: transpirații norturne, colici, dificultăți de concentrare, tuse uscată, cefalee, oboseală, dureri musculare și articulare, dureri în gât, amorțeală, slăbiciunea membrelor, pierdere inexplicabilă în greutate, febră, frisoane, greață, erupții cutanate pe față, gât, piept, trunchi și palme. La femei mai apar și infecțiile vaginale fungice recurente și tulburări menstruale, pe când la bărbați, se dezvoltă erupțiile cutanate în zona inghinală, penis sau anus. 

Tratament

Din păcate, această boală nu are niciun tratament, până la ora actuală negăsindu-se vaccin care să elimine virusul din organism. Există, într-adevăr, anumite medicamente care, luate împreună, ar duce la o încetinire a virusului, înhibându-l. Şi pentru SIDA există medicamente speciale care duc la o domolire a evoluţiei a acestei boli cu transmitere sexuală, însă tratamentul trebuie respectat cu stricteţe de către persoana bolnavă.

 

Loading...

Citește și

 • lucrul nu trebuie să accepte o femeie într-o relaţie

  Atunci când te îndrăgosteşti de o femeie şi vrei să îţi fie alături, va trebui să o accepţi exact aşa cum este fără să încerci să schimbi ceva la ea. Încercarea de a-ţi determina partenera să se schimbe se va întoarce împotriva ta pe termen lung. Locul unde poţi să faci o schimbare este în interiorul tău. Concentrează-te să-ţi schimbi propriul comportament, iar acest lucru s-ar putea să o schimbe sau nu şi pe ea. Acceptă faptul că nu-ţi poţi forţa iubita să se schimbe şi că aceasta nu trebuie să facă ceea ce vrei tu.

 • Frica de respingere face bărbaţi ascundă sentimente

  În general, bărbaţii nu au nicio problemă de a se implica sentimental într-o relaţie, însă există o categorie pentru care termeni precum relaţie sau dragoste îi pun pe fugă. Iar unul dintre motivele din spatele acestei frici de a fi vulnerabili, este redat de faptul că reprezentanţii sexului puternic se tem de respingere la un nivel profund. Frica de respingere poate fi greu de depășit pentru un bărbat care a trecut prin despărțiri dificile, dar îl poți ajuta să renunțe la ea dându-i toate motivele să aibă încredere în tine.

 • Află speli zona intimă vrei să te fereşti de infecţii şi iritaţii

  Igiena intimă este extrem de importantă, îţi permite să te simţi proaspătă, atractivă şi mult mai relaxată în relaţiile intime. Mai mult decât atât, o igienă corespunzătoare în zona intimă te va ţine departe de boli şi infecţii.

 • Cum faci de fapt menţii relaţie ubire pe termen lung

  Mulţi cred că o relaţie de iubire se pastrează de la sine, când, de fapt, e nevoie de efort pe termen lung. Comunicarea şi intimitatea fizică sunt esenţiale, pentru că întreţin conexiunea emoţională între partenerii de cuplu. Astfel, un mod de a vă împărtăşi iubirea este să vă faceţi complimente reciproc, atunci când sunteţi singuri, dar şi faţă de alte persoane, să vă exprimaţi aprecierea unul faţă de celălalt şi să vă încurajaţi în ceea ce faceţi.