Toleranţa, o componentă de bază în menţinerea unei relaţii de cuplu

to.jpg

Toleranţa o componentă de bază în menţinerea unei relaţii de cuplu
Toleranţa este o componentă esenţială în menţinerea unei relaţii sănătoase
foto: 123RF

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Toleranţa este o componentă esenţială în menţinerea unei relaţii sănătoase. Înseamnă că partenerii apreciază diferenţele celuilalt, că pot cădea de acord chiar şi atunci când se contrazic, că îşi pot urmări nevoile personale într-un mod care ia în calcul şi starea de sănătate a relaţiei, nu doar la început, atunci când diferenţele sunt parte din atracţie, ci pe toată durata de viaţă a relaţiei lor.

Nu există cuplu scutit de probleme, iar acestea pot avea o latură constructivă, determinându-vă să vă uniţi forţele pentru un scop comun: depăşirea obstacolului. Evident, dacă vorbim despre un conflict, aspectul se pune pe capacitatea voastră de autocontrol. Pentru că, pe termen lung, scopul este să aveţi o relaţie frumoasă şi funcţională şi nu să câştigaţi o dispută.

Toleranţa în cuplu se exersează, iar corectările propriului comportament cât şi al celuilalt, necesită perseverenţă, răbdare, dar şi o bună motivaţie. Acesta din urmă este catalizatorul transformărilor pozitive într-un cuplu şi depinde de voi să o găsiţi şi întreţineţi. Iar în dispute, nu uitaţi să evitaţi jignirile sau acuzele personale. Cel mult condamnăm un comportament sau o atitudine şi nu persoana însăşi.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Concentrarea pe performanţă şi nu pe plăcere, calea sigură către problemele sexuale

  A-ţi dori să oferi plăcere partenerului şi a răspunde nevoilor lui sexuale este un semn de sănătate sexuală, într-o relaţie bazată pe reciprocitate şi respect pentru nevoile fiecăruia. Concentrarea pe performanţă şi nu pe plăcere este calea cea mai profundă către problemele sexuale ale bărbatului.

 • Principalii factori responsabili pentru o relație de cuplu fericită

  Principalii factori responsabili pentru o relație de cuplu fericită sunt dragostea, comunicarea, încrederea, înțelegerea și prietenia.

 • Nu te minţi că relaţia ta este perfectă

  Nu intra într-o relaţie sperând că el se va schimba. Cel mai adesea acest lucru nu se va întampla. Nu mima orgasmul, nu mima fericirea, nu mima indiferenţa faţă de unele comportamente care te deranjează profund la partenerul tău. Căci până la urmă, îţi vei mima propriul destin. Uneori diferenţele dintre voi sunt prea mari. Chiar dacă sunteţi compatibili pe anumite nivele, lipsesc alte comuniuni la nivel profund.

 • Susţinerea reciprocă importantă pentru bunul mers al relaţiei

  Susținerea reciprocă existentă într-o relație de cuplu este cu totul specială. Între cei doi parteneri există o legătură care facilitează comunicarea și împărtășirea lucrurilor pe care aceștia le au în comun. În orice relație de cuplu sănătoasă există încredere și iubire, iar partenerii își inventează propriul „limbaj” comun prin intermediul căruia se exprimă, se iubesc și își împărtășesc dorințele.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5