Sexul oral poate fi considerat preludiu? Iată ce cred unele persoane

sx.jpg

Sexul oral poate fi considerat preludiu
Sexul oral, stimularea clitorisului sau masturbarea reciprocă sunt considerate de unii preludiu
foto: 123RF

Una dintre cele mai importante etape a actului sexual, peste care nu trebuie să sari este preludiul. Iar secretul unui preludiu ideal constă în a vorbi deschis cu partenerul, despre ce înţelege fiecare prin preludiu, ce aşteptări are şi ce l-ar ajuta să se simtă cu adevărat satisfăcut. Cunoscând dorinţele şi nevoile intime ale celuilalt, ajungi să preţuieşti preludiul.

Cele mai multe persoane privesc sexul oral ca pe orice “acţiune” sexuală în afara penetrării. Sexul oral, stimularea clitorisului sau masturbarea reciprocă sunt considerate de unii preludiu. Există însă şi persoane care cred că la capitolul preludiu intră orice nu implică un contact genital: sărutul, discuţiile despre fantezii sau punerea lor în practică prin jucarea unor anumite roluri, masajul, dansul erotic. Este părerea lor fermă că orice are şansa să ducă la orgasm poate fi trecut la rubrica  „sex”, indiferent dacă are sau nu loc penetrarea.

Aşadar, pentru aceste persoane sexul oral nu înseamnă preludiu, ci sex şi insistă pe importanţa atingerilor şi a sărutărilor înaintea unui astfel de contact.

Interesant este că foarte mulţi bărbaţi declară că privesc sexul oral pe care îl oferă partenerelor, nu ca pe o sursă de plăcere pentru ele, ci ca pe un pas obligatoriu de bifat înaintea penetrării ca să fie siguri că nu vor avea probleme din cauza lipsei lubrifierii.

Loading...

Citește și

 • simptomele celor mai frecvente boli cu transmitere sexuala

  Bolile cu transmitere sexuală, din păcate, nu prezintă întotdeauna simptome, motiv pentru care controalele medicale regulate trebuie făcute la cel mai mic semn de îngrijorare. Cu cât sunt descoperite mai din timp, cu atât cresc şansele ca acestea să poată fi tratate cu succes.

 • Încă un mit spulberat! Cât ar trebui să dureze o partidă de amor ideală

  Un nou sondaj a descoperit care e durata medie a preludiului şi a sexului la persoanele aflate într-o relaţie. Aşadar, iată cât trebuie să dureze o partidă de amor ideală.

 • Odihna importantă afectează oboseala viaţa sexuală

  O viață sănătoasă nu poate fi înțeleasă fără un somn suficient de calitate. Lipsa somnului poate avea efecte devastatoare atât asupra corpului, cât şi asupra minţii unei persoane. Femeile, dar şi bărbaţii, care nu dorm suficient îşi pierd dorinţa sexuală, se simt mai iritabili sau sunt mai expuşi la depresie sau axietate şi nu au destulă energie pentru a se mai bucura de plăcerile vieţii în cuplu.

 • Rutina în cuplu duce la o familiaritate care omoară pasiunea

  Rutina în relaţiile de cuplu poate fi benefică. Înseamnă siguranţă, confort, linişte şi încredere. Fără îndoială sunt valori pe care ni le dorin în relaţie. Dar ele reies şi din ceea ce facem împreună, din noutate şi schimbare, din explorarea limitelor şi depăşirea lor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1