Sexul de calitate înseamnă să vorbeşti deschis cu partenerul despre preferințele tale

comunicare.jpg

Sexul de calitate înseamnă vorbeşti deschis partenerul preferințele
Sexul de calitate înseamnă să-ți asumi riscul de a vorbi deschis despre preferințele tale
foto: 123RF

Comunicarea este unul dintre elementele principale care stau la baza unei relaţii de dragoste reuşite. Dacă suntem capabili să învăţăm să comunicăm, viaţa noastră de cuplu va fi una foarte fericită.

Dar când vine vorba de sex, unele cupluri întâmpină probleme de comunicare. Dar oare de ce se întâmplă acest lucru? Comunicarea sexuală nu face parte din relaţia de cuplu? Poate din lipsă de experienţă, timiditate şi din dorinţa de a nu răni persoana iubită, se preferă ignorarea acestui aspect şi tratarea lui cu indiferenţă.

Aşadar, o viaţă sexuală de calitate implică coordonare emoțională și să fii pe aceeași lungime de undă cu partenerul tău. O viață sexuală împlinită presupune deschidere față de celălalt, o bună comunicare și asumarea vulnerabilităților: să spui deschis ce-ți place, ce te incită și ce te inhibă pe plan sexual, ce momente te satisfac cu adevărat. Sexul de calitate înseamnă să-ți asumi riscul de a vorbi deschis despre preferințele tale. Important este să creați o bază solidă în relația voastră și o zonă în care să vă exprimați deschis dorințele sexuale, chiar și pe acelea care de care vă temeți cel mai mult să le împărtășiți.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • femeie insarcinata

    Cele mai multe temeri şi griji legate de sexul în timpul sarcinii sunt inutile. Multe cupluri pot continua să aibă o relaţie sexuală sigură şi plină de satisfacţii şi în timpul sarcinii. Cheia este o bună comunicare între parteneri şi medicul ginecolog pentru a evita orice complicaţie.

  • Deşi este o problemă medicală comună multor bărbaţi, disfuncţia erectilă e în continuare privită ca un subiect tabu. Unii pacienţi sunt aduşi la medic de partenerele lor şi parcă nici atunci nu reuşesc să vorbească deschis. Din fericire, există soluţii. Medicina a evoluat şi au apărut tehnici non-invazive care tratează problema.

  • lucruri interesante despre durata unui act sexual

    Mereu au existat discuţii legate de timpul care trebuie acordat unei partide de sex pentru ca ambii parteneri să fie satisfăcuţi pe deplin. Însă durata normală a unui act intim depinde în mare măsură de fiecare cuplu în parte.

  • Mărturisirea pe care să nu o faci niciodată iubitului

    Cele mai multe femei atunci când sunt implicate într-o relaţie au tendinţa să vorbească absolut orice cu iubitul. În unele cazuri, însă, acest lucru nu este indicat, deoarece unele mărturisiri nu fac decât să creeze situaţii conflictuale, care nu fac bine cuplului. Dacă vrei să eviţi problemele care pot apărea, nu trebuie să îi povesteşti niciodată partenerului despre fostele tale experienţe sexuale.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1