Pentru o viaţă sexuală împlinită este esenţial să ştii ce îl excită cu adevărat pe partener

da.jpg

viaţă sexuală împlinită esenţial ştii ceea ce îl excită cu adevărat pe partener
Pentru o viaţă sexuală împlinită este esenţial să ştii ceea ce îl excită cu adevărat pe partener
foto: 123RF

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Preludiul unei partide de dragoste poate ţine cât e ziua de lungă şi constă inclusiv într-o comunicare excelentă, într-o înţelegere perfectă. Partenerii nu trebuie nicicând să uite că afrodisiacul perfect este tandreţea. Când vorbesc despre preludiul propriu-zis, sexologii îl descriu ca pe o izolare de restul lumii, ca şi cum cuplul ar fi într-o bulă şi nimic nu îi preocupă pe cei doi în afară de atingerea extazului.

Fiecare dăruieşte şi primeşte într-un ritm comun, iar organelle sexuale se transformă prin excitaţie în organe ale plăcerii. Pentru o viaţă sexuală împlinită este esenţial să ştii ceea ce îl excită cu adevărat pe partener. Degetele, gura, organelle sexuale, toate permit o varietatate mare de mângăieri. În timpul preludiului, se stabilesc încrederea şi starea necesară pentru abandonul final, orgasmul. Atingerile nu trebuie să ocolească nici o parte a corpului pentru că a face dragoste înseamnă mai mult decât contactul mucoaselor genitale.

Mângâierile elimină tensiunile şi favorizează apariţia stării de euforie. Motivele sunt pur biologice: mângăierile pun în joc centrii cerebrali ai plăcerii care împrăştie în encefal şi în sânge faimoasele endorfine. Tot în timpul preludiului primim semnalele că trupul partenerului este pregătit pentru următorul pas şi abia atunci poate începe actul sexual propriu-zis, penetrarea.

 


 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Sexul pentru cele mai multe femei înseamnă vulnerabilitate și nevoia de partener

  Cele mai multe femei își încep viața sexuală într-o relație, alături de un partener. Este adevărat că multe reprezentante ale sexului frumos învață să ajungă la orgasm prin masturbare, dar nu la fel de multe ca bărbații. Ei își încep viața sexuală prin masturbare, iar ele prin atingerea unui bărbat.

 • Cauze frecvente ale ruperii prezervativelor

  Prezervativul rămâne în continuare cea mai sigură opţiune pentru a vă ţine departe atât de bolile cu transmitere sexuală, cât şi de o sarcină nedorită. Însă pentru a fi cu adevărat o metodă contraceptivă sigură, prezervativele trebuie să fie folosite corect.

 • Îţi iubeşti partenerul şi vrei să îl faci fericit în fiecare zi

  Unele persoane au o doză naturală de romantism cu care reuşesc să îşi impresioneze partenerul de viaţa în fiecare zi. Unii o au, dar nu reuşesc să o pună în practică, iar la unii lipseşte cu desăvârşire. Indiferent de situaţia în care te afli, trebuie să ştii că pentru a avea o relaţie ca la carte, trebuie să îţi faci partenerul fericit.

 • Ce putem spune despre o viaţă sexuală activă în relaţia de cuplu

  Majoritatea sexologilor, atunci când sunt întrebaţi cât de mult contează sexul într-o relaţie, te încurajează să-l faci cât mai des, pentru a creşte intimitatea în cuplu. Este total greşit să crezi că sexul nu contează foarte mult în relaţia de cuplu. Este un mit care în timp „erodează” intimitatea. Sexul ne oferă acea rupere de presiunile vieţii de zi cu zi şi ne dă posibilitatea să trăim acele momente unice pe care le împărtăţim cu partenerii noştri.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5