De ce nu trebuie să le fie ruşine femeilor să se masturbeze? Care sunt avantajele

masturbare.jpg

masturbare femeie sex
Masturbarea contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii celor care o practică şi implicit a vieţii sexuale
foto:123RF

Mult timp masturbarea a fost considerată un subiect tabu și destul de rușinos. Cu toate acestea fiecare femeie e liberă să se autocunoască, să atingă noi limite și să încerce tot ce își dorește, atâta timp cât acest lucru o satisface din punct de vedere sexual.

Aşadar, femeile nu trebuie să se simtă deloc vinovate că apeleză la această practică, ba din contră, trebuie să ţină cont de beneficiile ei, câteva fiind enumerate mai jos.

Vor avea o stare de spirit mai bună

Masturbarea contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii celor care o practică şi implicit a vieţii sexuale. Această practică este soluţia ideală pentru femeile singure care vor să se relaxeze şi să aibă o stare de spirit bună. Orgasmul pe care îl obţin în urma masturbării furnizează cea mai mare cantitate de endorfine şi dopamină, hormoni responsabili cu buna dispoziţie.

Echilibrează viața sexuală

Se întâmplă ca într-un cuplu, femeia să-şi dorească să facă mai mult sex decât bărbatul. În această situaţie, cea mai bună soluţie pentru ea este să se şi masturbeze ceea ce o va ajuta să-şi menţină un echilibru pe plan sexual. Astfel sunt evitate certurile, frustrările şi chiar infidelităţile.

Le învață cum să ajungă la orgasm

Prin această metodă multe dintre femei ajung să înveţe cum să aibă orgasm. Reprezentantele sexului frumos care pot ajunge la orgasm prin masturbare au foarte mari şanse să se bucure de el şi cu partenerii de viaţă şi împreună să aibă o viaţă sexuală satisfăcătoare.

Diminuează durerile premenstruale

Într-adevăr, este bine ca femeile să se și masturbeze, deorece poate fi o metodă eficientă pentru a diminua durerile premenstruale şi chiar migrenele. Masturbarea ajută şi la combaterea infecţiilor vaginale prin curăţarea vaginului.

 

loading...
Loading...

Citește și