Contracepţia potrivită în timpul alăptării

pastile_anticonceptionale.jpg

anticonceptionale contraceptie alaptare sarcina nastere
Dacă preferi anticoncepţionalele, este necesar să fie recomandate de medic.
www.clicksanatate.ro

O nouă sarcină imediat după ce ai născut nu este probabil tocmai ceea ce îţi doreşti. De aceea, este important să ai în vedere metoda de contracepţie potrivită acum, mai ales dacă alăptezi.

După naştere, corpul femeii are nevoie de o perioadă de refacere. De aceea, medicii recomandă ca viaţa sexuală să fie reluată după 6 săptămâni de la naştere. Este bine să ceri sfatul medicului în legătură cu metoda contraceptivă potrivită. Mămicile care-şi hrănesc puiul la sân trebuie să ştie că alăptarea le poate oferi protecţie faţă de o nouă sarcină, însă numai în anumite condiţii. Dacă preferi anticoncepţionalele, este mai mult decât necesar ca acestea să fie recomandate de medic.

„Există posibilitatea ca o cantitate mică de hormoni să treacă în laptele matern. Mai mult, riscul formării cheagurilor de sânge dat de contraceptivele hormonale este asociat cu cel de coagulare sangvină, care este mai mare pe perioada lăuziei. De aceea, metodele contraceptive nonhormonale sunt de preferat înaintea celor hormonale, mai ales dacă mama alăptează“, afirmă medicul ginecolog Mirela Felicia Leluţiu.

Ce metode poţi alege

Metodele contraceptive permise în perioada alăptării rămân, în mare parte, aceleaşi cu cele cunoscute. Ele se încadrează în 2 categorii: nonhormonale sau hormonale.

Află pe clicksanatate.ro detalii privind metodele cele mai sigure de contracepţie după o naştere!

6 metode de prevenire a cariei dentare

Dieta cu banane. Află cum să slăbeşti 4 kg în 4 zile!

Loading...

Citește și

  • Mituri despre contraceptie

    Orice femeie activă sexual ar trebui să ştie cum să se protejeze, dacă nu vrea să rămână însărcinată. De-a lungul timpului femeile au ajuns la tot felul de concluzii privind măsurile de contracepţie, însă, majoritatea acestor informaţii rămânănd doar mituri despre contracepţie.

  • O sarcină poate lăsa urme pe corpul unei femei, de la vergeturi, celulită, burtă şi kilograme în plus, până la sâni mai mari, dar mai puţin fermi. Organismul se reface de la sine, mai ales ajutat de sport şi dietă sănătoasă. Doar sânii sunt mai greu de readus la forma iniţială.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1