Comunicarea dorinţelor sexuale şi a nevoilor intime, extrem de importantă în relaţie

nuuu.jpg

Comunicarea dorinţelor sexuale extrem de importantă în relaţie
Comunicarea dorinţelor sexuale şi a nevoilor intime este extrem de importantă în relaţia de cuplu
foto: 123RF

Comunicarea dorinţelor sexuale şi a nevoilor intime este extrem de importantă în relaţia de cuplu. Multe persoane au concepția eronată că este „anormal” să-și comunice dorințele partenerului sau partenerei. În absența comunicării, nicio relație de cuplu nu poate fi stabilă, iar cei doi parteneri riscă să intre într-o rutină apăsătoare.

Frustrările cu caracter sexual reprezintă adesea o sursă de nemulţumire în cuplu, pentru că puţini oameni îndrăznesc să-şi exprime pe faţă dorinţele cele mai intime, chiar şi în faţa persoanei cu care au jurat să trăiască până la moarte.

Ignorarea nevoilor partenerului poate distruge un cuplu, mai ales atunci când cel nesatisfăcut acasă începe să viseze la altcineva care să-l înţeleagă. În acelaşi timp, avertizează experţii, un cuplu care vrea să reziste trebuie să nu neglijeze acele gesturi romantice din perioada de flirt. Un buchet de flori cumpărat fără un motiv anume, o cină la restaurant sau o baie cu lumânări parfumate sunt lucruri aparent neînsemnate şi adesea ignorate în vâltoarea vieţii de zi cu zi, dar, în acelaşi timp, sunt un mod de a-i reaminti celuilalt de dragostea pe care i-o porţi.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Cearta în limite normale fără a exagera face bine relaţiei de cuplu

  Fiecare dintre noi cred că a auzit la un moment dat replica “noi nu ne certăm niciodată”. La primul contact cu această replică avem tendinţa de a ne întreba “Cum oare rezistă ei fără să se certe? Chiar totul este perfect în relaţia lor?

 • Bărbaţii au nevoie de spaţiu

  Atunci când un bărbat are o problemă, se va retrage în carapacea sa şi va petrece timp de unul singur până îşi depăşeşte situaţiile delicate. Are nevoie să se distanțeze și să petreacă timp pe cont propriu pentru a-și filtra gândurile și pentru a ajunge la propriile lui concluzii. Cea mai mare greșeală pe care poți să o faci în acest caz este să nu-i acorzi spațiu.

 • Pierderea dorinţei sexuale una dintre problemele comune care afectează viaţa de cuplu

  Pierderea dorinţei sexuale reprezintă una dintre problemele comune care afectează viaţa de cuplu şi care poate deteriora stima de sine. Această disfuncţie sexuală poate interveni în orice moment în viaţa unei persoane şi poate crea un disconfort emoţional. În această situaţie, apropierea emoţională este extrem de importantă în construirea dorinţei sexuale, în mod special la femei.

 • Nu te minţi că relaţia ta este perfectă

  Nu intra într-o relaţie sperând că el se va schimba. Cel mai adesea acest lucru nu se va întampla. Nu mima orgasmul, nu mima fericirea, nu mima indiferenţa faţă de unele comportamente care te deranjează profund la partenerul tău. Căci până la urmă, îţi vei mima propriul destin. Uneori diferenţele dintre voi sunt prea mari. Chiar dacă sunteţi compatibili pe anumite nivele, lipsesc alte comuniuni la nivel profund.