Comportamentul sexual compulsiv sau dependenţa de sex. Ce implică

impulsiv.jpg

Comportamentul sexual compulsiv dependenţa sex
Dependenţa de sex implică un comportament impulsiv, nebunesc
foto: 123RF

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Dependenţa de sex implică un comportament impulsiv, nebunesc, cu aceleaşi reacţii şi impulsuri ca şi în cazul dependenţei de shopping, jocuri de noroc, mâncare, navigare pe Internet.

Persoana dependentă de sex, indiferent că este vorba despre femeie sau despre un bărbat, nu poate înceta să se gândească la sex şi chiar ajunge să îşi neglijeze atribuţiile socio-profesionale, fiind implicată în iluzii, vise sau activităţi sexuale. Comportamentul diferă, din moment ce o altă manifestare a dependenţei de sex este implicarea în comportamente sexuale riscante: orgii sexuale, sex în grup, sex ocazional, sexul cu o persoană necunoscută, sex în public, organizarea de petreceri sexuale.

Cele mai multe persoane dependente de sex sunt implicate într-o relaţie stabilă, însă continuă practicarea unui comportament sexual riscant, ignorând consecinţele asupra relaţiei stabile.

Majoritatea persoanelor dependente de sex nu simt o plăcere reală şi o experienţă emoţională puternică în timpul actului sexual, aşa cum se întâmplă în interiorul celor mai multe cupluri cu o dorinţă sexuală normală. Dependenţii de sex simt plăcere mai mult pentru că ştiu că fac sex, nu ca şi rezultat al plăcerii fizice.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5