Cea mai mare problemă cu care se confruntă femeile aflate la menopauză. Ce le sperie?

park-5528190_640.jpg

Una dintre cele mai mari probleme care le chinuie pe femei este că după instalarea menopauzei, viața sexuală va avea de suferit
Foto: pixabay.com

Foarte multe femei asociază menopauza cu sfârşitul tinereţii, ceea ce nu este deloc adevărat. Atât sexul, cât şi orgasmul la menopauză pot fi la fel de satisfăcătoare dacă ştiţi să vă bucuraţi de plăcerea intimităţii.

Trebuie să aveți în vedere că menopauza este un proces biologic firesc în parcursul vieții unei femei. Este marcată de încetarea menstruației și de încheierea activității ovarelor care nu vor mai produce hormonii sexuali estrogen și progesteron. De obicei, menopauza se instalează definitiv în jurul vârstei de 50-51 de ani.

Sexul, cât şi orgasmul la menopauză pot fi satisfăcătoare

Una dintre cele mai mari probleme care le chinuie pe femei este că după instalarea menopauzei, viața sexuală va avea de suferit. Însă aceasta perioadă este precedată de premenopauză, care durează aproximativ patru ani. În acest timp au loc tot felul de dereglări hormonale, tulburări ale ciclului menstrual, sensibilitate la nivelul sânilor, uscăciune vaginală și scăderi ale capacității de concentrare. Într-adevăr, aceste transformări pot fi un chin pentru orice femeie, având un impact emoțional care se poate răsfrânge asupra vieții sexuale. Dar contează foarte mult felul în care vă raportați la această perioadă și cum știți să o gestionați. Trebuie să aveţi în vedere că atât sexul, cât şi orgasmul la menopauză pot fi satisfăcătoare.

Pe de altă parte, aveți la îndemână tot felul de variante pentru ca sexul la menopauză să fie satisfăcător. De exemplu: plimbările în aer liber, o dietă echilibrată care să prevină luarea în greutate, tot felul de activități fizice ușoare, vă vor menține în formă și veți avea o dispoziție bună pentru a face sex.

Libidoul poate varia de la o femeie la alta

Este adevărat că dorința sexuală se poate diminua semnificativ după instalarea definitivă a menopauzei, însă libidoul poate varia de la o femeie la alta, din cauze foarte diverse. Cele mai multe femei își continuă viața sexuală și în premenopauză și după menopauză, în timp ce altele resimt schimbări dramatice ale libidoului. Această dorință sexuală variază atât din cauza schimbărilor hormonale, cât și din perspectiva imaginii pe care o are față de propria persoană şi a relației cu partenerul.

Loading...
 
 

Citește și

  • Semnele dau înţeles el nu mai este potrivit pentru tine

    În momentul în care nu mai simţi nevoia ca partenerul de viaţă să îţi fie prea des în preajmă, iar atunci când te afli în prezenţa lui, lucrurile sunt tensionate, apar certuri şi vă simţiţi nemulţumiţi şi constaţi că eşti mult mai fericită fără el, înseamnă că lucrurile nu mai funcţionează aşa cum trebuie în relaţie.

  • Atunci când te simți bine alături de persoana iubită, uiți complet de problemele de sănătate cu care te-ai putea confrunta după o noapte de dragoste. Iată care sunt cele mai comune greșeli pe care le poți face.

  • preferintele sexuale ale femeilor

    Preferinţele sexuale ale femeilor variază, de la cele mai romantice, la cele mai pasionale. Unele preferă tandreţea şi atingerile subtile, iar altele iau foc atunci când partenerul preia controlul în dormitor. În articolul de mai jos descoperiţi alte câteva lucruri pe care reprezentantele sexului frumos şi-ar dori ca bărbaţii să le facă mai des în pat.

  • teama de angajament starneste probleme relatie

    Când spui "teama de angajament" probabil te gândeşti imediat că este o problemă specifică bărbaţilor. Într-o oarecare măsură este adevărat, există mai mulţi bărbaţi care se simt intimidaţi de perspectiva unei relaţii de lungă durată, însă nici femeile nu sunt scutite de astfel de gânduri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1