Când începe declinul vieţii sexuale în relaţia de cuplu?

obiect_s.jpg

Când începe declinul vieţii sexuale în relaţia de cuplu
Câţi bărbaţi îşi privesc partenera ca pe un bun sexual, care trebuie să îşi facă „datoria”?
foto: 123RF

Când vorbim despre femei plictisite în pat, imediat ne întrebăm: a cui este vina? Însă, în realitate, nu putem vorbi de vină, ci de responsabilitate. Atunci când ne confruntăm cu această situaţie, în general este responsabilitatea ambilor parteneri.

În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, sexul şi obţinerea orgasmului sunt mai mult decât fireşti, cumva automatisme, încât unuia îi vine greu să creadă că lucrurile se petrec diferit pentru parteneră pe care, prin urmare, nici nu au înţeles-o şi nici nu au ajutat-o.

În timp, femeia, satisfăcută parţial sau deloc, îşi va pierde interesul sau dorinţa, cu toate că orgasmul şi plăcerea sexuală sunt o necesitate fiziologică şi psihică. Raporturile sexuale sunt, de multe ori, la nivel inconştient, câmpul unei bătălii pentru putere. A-i recunoaşte femeii dreptul la plăcere, la orgasm, la activitatea sexuală, înseamnă a recunoaşte egalitatea între sexe,

Câţi bărbaţi sunt pregătiţi să accepte cu adevărat acest lucru? Câţi bărbaţi îşi privesc partenera ca pe un bun sexual, care trebuie să îşi facă „datoria”? Odată demarat acest raport de obligativitate, transmis nu doar prin vorbe, ci şi prin atitudine, începe declinul vieţii sexuale.

Scânteia îşi pierde din strălucire, misterul, pasiunea, dăruirea şi dragostea sunt transformate în obligaţie, datorie şi, mai apoi, în corvoadă. Când partenerul nu are inteligenţa emoţională prea bine educată, problemele se agravează. Încep reproşurile, certurile şi acuzaţiile pe acest subiect, iar relaţia se poate destrăma.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Singurătatea relaţia de cuplu prevenită acestă situaţie

  Singurătatea în cuplu nu apare pur şi simplu. Există semne care îţi arată că lucrurile nu mai stau ca la început. E frustrant să descoperi că persoana căreia îi povesteai totul fără nici o reţinere este acum cu gândurile în altă parte şi adesea nici nu aude ce îi spui. Pe moment nu înţelegi ce anume s-a întâmplat, de aceea e nevoie să dai timpul înapoi şi să analizezi când ai început să nu te mai bucuri de relaţie.

 • Aceasta una marile preocupări ale bărbaților în intimitate

  Una dintre cele mai mari preocupări ale bărbaţilor în intimitate are legătură cu masculinitatea lor. Cei mai mulţi reprezentanţă ai sexului puternic cred că penisul lor este mai mic decât ar trebui să fie şi că nu vor avea prestaţii sexuale pe măsura aşteptărilor partenerelor lor. Acest complex se formează în timp şi, din păcate, bărbaţii nu prea au curaj să vorbească despre acest lucru.

 • boală cu transmitere sexuală herpesul genital

  Nu este exclus, la un moment dat, ca unul dintre parteneri să fii contactat o boală cu transmitere sexuală, mai ales că unele nu prezintă simptome şi cei care sunt purtători nici nu ştiu că sunt bolnavi.

 • Învaţă cum să împiedici gelozia să îţi distrugă relaţia de cuplu

  Despre femei se spune că sunt mult mai geloase decât bărbaţii, dar studiile contrazic acest mit, semnalând că această atitudine derivă din nesiguranţă şi deci nu are nicio legătură cu distincţia sexelor. Din păcate, gelozia poate destrăma o relaţie de cuplu. Pentru a nu se ajunge într-o situaţie de acest gen, învaţă cum să treci cu tact peste aceste momente neplăcute dintr-o relaţie.