Actul sexual, modalitatea prin care partenerii își pot manifesta afecțiunea

dragoste.jpg

Actul sexual modalitatea prin care partenerii își pot manifesta afecțiunea
Actul sexual reprezintă o modalitate prin care partenerii își pot manifesta afecțiunea reciprocă
foto: 123RF

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Sexul este foarte important pentru viaţa de cuplu. Actul sexual reprezintă o modalitate prin care partenerii își pot manifesta afecțiunea reciprocă. Acesta presupune să înveți cum să oferi și să primești dragoste. Sexul nu trebuie niciodată să fie folosit pentru a obține putere, o senzație de siguranță sau validare din partea celuilalt.

Dacă o conexiune fizică are la bază dragoste, există șanse mai mici ca viața sexuală a partenerilor să decadă odată pe măsură ce căsnicia evoluează. În timp, anumite aspecte legate de sex se vor schimba. Acest lucru este firesc.

Nu uita să discuți cu partenerul tău aceste lucruri despre dragoste. Fiți deschiși și respectuoși unul față de celălalt atunci când vă comunicați sentimentele și dorințele.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Ce e nevoie să învăţăm pentru a putea fi fericiţi într-o relaţie

  Multe dintre probleme sociale sau de cuplu apar atunci când credem cu tărie că avem puterea să citim gândurile celor din jur și astfel începem să facem presupuneri nefondate. Acesta este motivul pentru care începem să ne umplem mintea cu bănuieli și false credințe despre partenerul de viață, iar întreg procesul generează sentimente de stres și nesiguranță.

 • Intimitatea în cuplu

  Pentru ca un cuplu să se dezvolte, rolul major în existenţa lui îl constituie intimitatea. Chiar dacă dragostea este cea care stă la baza unei relații de cuplu, este nevoie de mai mult decât atât pentru ca cei doi parteneri să construiască o relație autentică și de durată.

 • Frica de eşec în cuplu

  De cele mai multe ori, cei care aleg să aibă o relaţie de cuplu deschisă se încadrează în categoria nonconformiştilor, caută mereu altceva, vor să aibă pe cineva lângă ei fără să se simtă constrânşi, evitând certuri, gelozii, cu accent mai mult pe distracţie. Aceste persoane le permit partenerilor să aibă şi alte relaţii, întâlniri, iar femeile acceptă la început, de dragul iubitului, şi fac compromisuri.

 • Fisuri în țesutul vaginal din cauza sexului

  Atunci când o femeie se excită, labiile, clitorisul şi vaginul se umflă şi lubrifierea naturală se produce în interiorul vaginului, iar acest proces ajută la protejarea femeii de durere în timpul actului sexual. Fără aceste mecanisme de protecţie naturală, ţesutul vaginal ar putea fi uscat şi fragil, frecarea ar putea fi incomodă sau s-ar produce chiar ruperea.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5