7 metode pentru a te bucura de sex după menopauză

sex_menopauza.jpg

sex menopauza sapte metode femei
Chiar și la menopauză, sexul poate fi plăcut

Un studiu realizat recent în Franța arată că, după menopauză, calitatea vieții sexuale a femeilor este în scădere. Majoritatea femeilor resimt din plin neplăcerile atrofiei vaginale, o afecțiune care provoacă uscăciunea. O parte dintre ele aleg să sufere în tăcere din cauza durerilor din timpul actului sexual, a lipsei orgasmului sau libidoului. Iată șapte metode care vă vor ajuta să vă bucurați de sex, fără discomfort!

Statisticile arată că peste jumătate din femeile aflate la menopauză suferă de atrofie vaginală, o afecțiune care reprezintă subțierea țesuturilor vaginale. În România, cifrele se ridică spre un procent de 40%, deși în rapoartele medicale doar 25% ajung în cabinetul medicului ginecolog pentru tratament.

Atrofia și uscăciunea vaginală sunt afecțiuni des întâlnite în rândul femeilor care au intrat la menopauză și apar din cauza scăderii nivelului de estrogen, un hormon feminin care are rolul de a menține țesutul vaginal sănătos, printr-o lubrifiere vaginală normală, dar și prin menținerea elasticității țesutului și a acidității adecvate. Astfel, libidoul scade în egală măsură și sensibilitatea la atingere, lăsând femeile din ce în ce mai puțin interesate de relații sexuale. La toate acestea se adaugă și capacitatea redusă a vaginului de a se lubrifia, ceea ce poate duce senzații de mâncărime, senzații de arsură, sensibilitate, durere sau sângerare ușoară în timpul actului sexual sau urinare frecventă.

Tocmai de aceea specialiștii platformei de informare „Alături de tine la Menopauză” vin cu sfaturi concrete, prin care femeile să regăsească bucuria relațiilor sexuale. Iată care sunt!

1. Petreceți mai mult timp în intimitate!

Contactele fizice pot fi realizate cu o mai mare ușurință atunci când reușiți să vă conectați adânc cu voi inșivă. Adoptarea unei stări de spirit romantice înainte de sex va asigura desfășurarea întregului proces în mod ideal și va transforma momentele respective în unele cu adevărat plăcute. În plus, flirtul și gesturile romantice vor face adevărate minuni și vor reaprinde flacăra. Utilizarea unui lubrifiant va mări sfera repertoriului sexual, astfel că senzațiile de uscăciune vaginală vor dispărea și, odată cu ele, și disconfortul sau durerea.

2. Reduceți stresul de zi cu zi!

Relaxarea este cuvântul cheie pentru clipe minunate, alături de partener. Astfel, stresul cauzat de rutina zilnică trebuie îndepărtat, pentru a regăsi starea de relaxare. Odată instalată, această stare va însemna apropierea de partener, vă va ajuta să vă lăsați purtată de val și să aveți parte de momente placute.

Creierul este cel mai puternic organ sexual, astfel că gândurile pot rătăci neîngrădite, dând liber fanteziilor. În plus, nicio fantezie nu este prea simplă sau prea complexă, astfel că imaginația poate să atingă orice prag.

3. Încercați un produs care să vă scape de disconfort!

Pentru sănătatea generală a femeilor, dar și pentru relațiile dintre cei doi parteneri, raporturile sexuale după menopauză sunt foarte importante. Alături de probleme cauzate de disconfort, mediul vaginal se dereglează după menopauză, favorizând astfel dezvoltarea Candida albicans. Există produse care previn dezvoltarea candidei în tratamentele cu antibiotice, refac rapid mediul vaginal și previn recidivele.

4. Adoptați o atitudine senzuală!

Menopauza înseamnă schimbări mari, atât la nivel fizic, cât și psihic. Chiar și în acest context, continuați să vă simțiți la fel de frumoasă și sexy, în ciuda schimbărilor care se produc (apariția ridurilor, a firelor de păr albe). Faceți orice vă determină să vă simțiți frumoase, indiferent dacă este vorba despre o nouă tunsoare sau de purtarea unei lenjerii sexy. Exercițiile fizice ajută, de asemenea, în mare măsură, la obținerea unei stări de relaxare și de încredere, dar și la eliberarea endorfinelor, odată cu creșterea ritmului cardiac, datorită efortului fizic. Acestea vor îmbunătăți aspectul corpului, vor crește nivelul de energie și vor crea o atitudine încrezătoare și sexy.

5. Consumați super-alimente!

Stilul de viață este foarte important, la menopauză. Deși dieta nu trebuie modificată în totalitate, pot fi făcute mici schimbări alimentare, care să îmbunătățească considerabil aspectul intim al vieții. Acest lucru se realizează datorită faptului că nivelul de energie, starea de spirit, felul în care dormiți, stresul, dar și reglarea libidoului sunt strâns legate de obiceiurile alimentare. Astfel, printre alimentele și plantele asociate cu o creștere a apetitului sexual se numără afinele, boabele de cacao, nuca de cocos, avocado, mierea și ginsengul.

6. Extindeți-vă orizontul!

Sexul reprezintă mai mult decât un simplu contact, astfel că depășește barierele fizice. Ajută la schimbarea și îmbunătățirea relației dintre parteneri și mărește orizontul experiențelor intime. Pentru o mare parte dintre femei, menopauza înseamnă disconfort în timpul actului sexual. Pentru multe altele, însă, ea vine ca o eliberare: gata cu grijile că ar putea rămâne însărcinate. O atitudine deschisă și utilizarea unor produse speciale vă vor ajuta să găsiți cea mai bună cale pentru a scăpa de disconfort și pentru a vă putea bucura de moment.

7. Înlăturați grijile!

Îngrijorarea femeilor vizavi de actul sexual după menopauză este perfect normală, astfel încât, cu cât teama este mai mare și cu cât grijile pun mai mult stăpânire pe femeile în cauză, cu atât le va fi mai greu să recurgă la anumite schimbări, în raport cu relațiile sexuale. Scăderea libidoului și refuzul femeilor de a face sex la menopauză sunt, totuși, aspecte total normale, frecvent întâlnite. Adoptați, însă, o atitudine deschisă și căutați în permanență metode de a vă înlătura grijile, apreciați aspectele pozitive ale sexului după menopauză. Nu uitați, presiunea este exact opusul plăcerii.

Loading...