O poveste de iubire despre care s-a vorbit şi la Europa Liberă: Nadia Comăneci şi Benone Sinulescu

Citeste tot despre: 

Una dintre legendele care au circulat pe vremea lui Ceaușescu a fost relația dintre Benone Sinulescu și... Nadia Comăneci! Iată ce spune artistul despre povestea respectivă și de la ce crede că a luat atâta amploare.

Benone Sinulescu explică de ce s-a spus pe vremuri că ar fi trăit o poveste de dragoste cu Nadia Comăneci. Interpretul de muzică popular spune că la sfârșitul anilor 70 și începutul anilor 80, Nadia se bucura de o mare popularitate în lume. Era singura româncă la fel de cunoscută, poate și mai mult decât soții Ceaușescu.

CLIIMA20131220_0275_1.jpg

Nadia Comaneci

Presupusa relația dintre Nea Beni și marea noastră gimnastă era trâmbițată inclusiv la Europa Liberă, postul de radio care oferea stiri românilor fără cenzură. Benone spune că așa-zisa poveste a fost o simplă invenție. "Iată de la ce a pornit. Nadia era într-un cantonament la București, urma să plece a doua zi în America, să fie primită de toți președinții de stat ai țărilor latine.

CLIIMA20131220_0276_1.jpg

Nadia Comaneci

Ea era într-un catonament la 23 august, a doua zi în America de sud să fie primită de toți sefii de sta ai tărilor latine... Era văzută ca o zeiță! Ea nu cunoștea pe nimeni în București, decât pe mine și pe Irina Loghin. În acea seară, înainte să plece peste Ocean, Nadia a venit la mine acasă. A fugit din cantonament! A căutat-o pe Irina și nu a dat de ea, apoi m-a căutat pe mine. Toată lumea era în aletă: dispăruse Nadia Comăneci!", ne povestește Nea Beni.

CLIIMA20131220_0277_1.jpg

Nadia Comaneci

"Și apare Nadia, m-am trezit cu ea la ușă. MI-a spus că îi e dor de mama ei și că ar vrea să meargă la Onești. la mine. De fapt venise să-mi ceară bani de tren să meargă la Onești. Ea nu știa că fiind Erou al Muncii Socialiste putea circula gratis cu trenul... La mine acasă mai era mama mea, șeful Ansamblului Ciocârlia de pe atunci și o familie din Yugoslavia. I-am explicat că e o ocazie unică pentru ea să meargă în SUA, că ne reprezintă țara", spune artistul.

Era perioada în care se zvonea și că antrenorul Bella Karoly era prea dur cu gimnastele...
"Am tratat-o cu înghețată, am hrănit-o... Marii granzi ai Comitetului Central erau pe urmele ei și m-au sunat să mă întrebe dacă Nadia e la mine. Am primit telefon imediat: Tovarășe Benone, Nadia e cumva la dvs?. A, ne-am liniștit, au spus. A venit poliția și Nadia a fost lămurită să plece în SUA, unde a fost primită cu onoruri. Am convins-o să plece... Era un brand național și era persoana nr.1 de pe planetă... De atunci s-au iscat zacele zvonuri că aș fi avut ceva cu Nadia. Am auzit și eu de România liberă, până atunci avusesem încredere în cei de acolo, dar când au mințit despre mine și Nadia...", explică solistul.

CLIIMA20131220_0278_1.jpg

Nadia Comaneci

Benone Sinulescu o cunoscuse pe Nadia Comăneci la Onești, când fusese împreună cu Irina Loghin să susțină un spectacol. Interpretul își amintește că a cântat și la nunta unei verișoare de-a Nadiei și că i-a cunoscut familia gimnastei noastre. "Am fost și în vizită la Nadia acasă. Și ea și ai ei s-au bucurat foarte mult. Și noi la fel! Avea o cameră plină de păpuși și trofee. Dar am uitat să vă spun că inițial, eu și Irina uitasem de concertul de la Onești. Am ajuns abia când publicul pleca... Era tristețe mare că nu am cântat! Pe atunci eram în mare văgă și am promis că mergem să le cântăm gratis ca să reparăm greșeala A doua zi după concert am cunoscut-o pe Nadia", ne-a declarat Benone Sinulescu.


Îndrăgiul artist spune că a mai întâlnit-o pe Zeița de la Montreal într-un turneu în Canada, după anii 90. "Eram în Canada și am căutat-o să o salut. Aveam o cunoștință comună acolo și am găsit-o. A fost o încântare să o revăd", încheie artistul.