EXCLUSIV! «Cezar era pe scenă când tatăl lui a făcut infarct»

De când a câştigat concursul Eurovision în România, numele lui Cezar Ouatu este pe buzele tuturor, criticat de unii, lăudat de alţii: în spatele poveştii de succes, contratenorul ascunde o dramă. În urmă cu trei ani, în timp ce el se afla pe scenă, tatăl lui Cezar se stingea, la Ploieşti, în urma unui infarct.

Nu a avut deloc o viaţă uşoară. După 12 ani de cursuri de pian şi ore îndelungi de canto petrecute la liceul de muzică „Carmen Sylva" din Ploieşti, Cezar Ouatu pleca în Italia.

La 17 ani, datorită rezultatelor bune la examene, dar şi a talentului său, acesta studia Conservatorul de Stat „Giuseppe Verdi", din Milano. Artistul,  jumătate vâlcean, jumătate ploieştean, şi-a luat viaţa în mâini.

Mama lui, în lacrimi, după ce fiul său a fost desemnat câştigător

CLIIMA20130311_0174_1.jpg

Contratenorul a trecut printr-o dramă în urmă cu trei ani (FOTO: DORIN CONSTANDA)

Mama lui, Maria, l-a însoţit şi s-a sacrificat cot la cot cu fiul. „Greu ne-a fost mereu. În '96 am plecat cu băiatul şi am închiriat o casă în Lodi, un oraş de lângă Milano.

CLIIMA20130311_0175_1.jpg

Contratenorul a trecut printr-o dramă în urmă cu trei ani (FOTO: DORIN CONSTANDA)

Pentru a putea plăti chiria, am făcut şcoala de infirmieră, apoi m-am angajat la spitalul public. Cezar avea şi el tot felul de joburi, spre exemplu dimineaţa vindea pizza, ca să scoată nişte bani, apoi după masa mergea la facultate.

Greul a fost permanent, dar soţul ne-a susţinut, până când s-a prăpădit", ne-a spus doamna Maria. Cea mai mare dramă, cea care l-a zdruncinat pe Cezar, a fost când părintele său, Florin Ouatu, prim- flautist la Filarmonica din Ploieşti, a decedat în 2010, la vârsta de 61 de ani.

„Tatăl lui a fost icoana lui, îl diviniza. Este un subiect foarte sensibil pentru el, îi stârneşte mereu lacrimi. Îmi amintesc şi acum acel moment. Cezar se afla pe scena Operei din Berlin, interpretând rolul Montezuma, când tatăl său s-a prăpădit. Regizorul şi directorul Operei l-au aşteptat să-şi termine reprezentaţia, apoi l-au pregătit psihic pentru a-i da vestea. L-au adus acasă, l-au învoit trei zile, apoi l-au ajutat imediat cu biletul de avion, pentru a ajunge la înmormântare", ne-a mai spus doamna Ouatu. Nici după aceea nu i-a fost uşor artistului. Pe scenă, la sfârşitul unui spectacol, amintirile şi emoţiile l-au năpădit, iar Cezar a izbucnit în plâns.

În ciuda poveştii triste, Cezar „The Voice" - aşa cum e supranumit de fani - a luptat şi a ajuns să obţină premii importante la concursuri internaţionale de canto, câştigând pentru un rol secundar chiar şi 13.000 de euro, iar onorariile le-a investit mereu în pregătirea sa.

Cezar Ouatu a sărbătorit succesul cu şampanie

Cezar şi familia lui au petrecut într-o vilă închiriată din Primăverii

CLIIMA20130311_0176_1.jpg

Contratenorul a trecut printr-o dramă în urmă cu trei ani (FOTO: DORIN CONSTANDA)


După ce sâmbătă seara a aflat că va pleca la Malmö, în Suedia, Cezar Ouatu alături de mama sa, Maria, cei trei fraţi vitregi, rude şi prieteni, s-au îndreptat spre vila închiriată, din Primăverii. În jurul orei 01.30, fotoreporterii Click! l-au surprins pe contratenor şi pe echipa sa în timp ce-şi parcau maşinile. După câteva minute au intrat în casă, apoi au petrecut până la 06.00 dimineaţa, cu şampanie.

CLIIMA20130311_0177_1.jpg

Contratenorul a trecut printr-o dramă în urmă cu trei ani (FOTO: DORIN CONSTANDA)

"Vreau să stau cu prietenii mei, cu familia mea, cu fraţii mei, vom serba frumos, aşa cum trebuie", ne-a spus acesta imediat după ce a ieşit de la Eurovision. Cezar are trei fraţi vitregi, după tată: două surori mai mari şi un frate mai mic, Darius. Toţi i-au fost alături, în finala din TVR.

 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1