Ce familie frumoasă are Nicolae Furdui Iancu! Fiul solistului, inspector la ANAF, cântă pe aceeași scenă cu tatăl lui

nicolae-furdui-iancu-site.jpg

Tudor şi Nicolae Furdui-Iancu au mare succes pe scenă, în recitaluri

Nicolae Furdui-Iancu este, de departe, cel mai chipeş solist de muzică populară. Fost învăţător, el a renunţat la catedră şi s-a dedicat scenei la vârsta de 29 de ani, în urma participării, cu succes, la un festival. Iată însă că are cui să-i predea ştafeta, căci şi băiatul lui are o voce superbă. Cei doi au cântat şi pe 24 ianuarie, la spectacolul de la Iaşi, recitalul fiind apreciat de miile de spectatori.

Nicolae Furdui-Iancu (64 de ani) este un familist convins. Soţia lui, Daniela, cadru didactic, apare rar în public, spre deosebire de cei doi copii ai lor, Maria (35 ani) şi Tudor (34 ani),  ambii susţinând numeroase concerte alături de tatăl lor. Nicolae şi Tudor au cântat împreună pe 1 Decembrie, de Crăciun,  dar şi pe 24 ianuarie,  la Iaşi.  Chipeşul fiu al lui Nicolae a studiat la Facultatea de Finanţe din cadrul Universităţii de Vest, din Timişoara, iar conform postării de pe contul de Facebook, este angajat la ANAF (n.r. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală), ca inspector principal la Direcţia Control Activităţi cu Risc Fiscal şi Intervenţie Rapidă, în Alba-Iulia, post pe care l-a obţinut în urma unui concurs strâns, cu 92,5 puncte. 

El cântă nu numai muzică populară, ci şi romanţe, iar în 2014 a câştigat 5.000 de euro la un concurs internaţional din  Brăila. Nicolae Furdui-Iancu s-a născut într-o comună din ţara Moţilor, Sohodol,  a fost crescut şi educat la Abrud, a absolvit Liceului Pedagogic din Abrud şi a urmat cursurile Institutului pedagogic din Oradea. A profesat ca dascăl până în 1989, când a renunţat şi s-a dedicat integral cântecului popular. Nicolae a vorbit la superlativ despre femeia iubită: „Pe soţia mea am cunoscut-o în 1980, când am fost repartizat în Alba-Iulia. Era studentă la Matematică, la Cluj. Mie nu mi-a plăcut matematica, dar mi-a plăcut profesoara. A fost o întâmplare. Eram dascăl şi la un recensământ am nimerit în casa lor. Mi-a fost prezentată şi m-a frapat vocea ei”, a dezvăluit cântăreţul de muzică populară, într-un interviu. A vorbit şi despre perioada în care a predat.

“Eu sunt dascăl de meserie. Am profesat 10 ani, aici, în Alba Iulia. Am renunţat la învăţământ ca să fac una dintre ele foarte bine. La ultimul festival la care participasem am fost obligat să merg. Judeţul trebuia să trimită un concurent. Eu voiam să renunţ. Eram deja căsătorit, aveam copii, nu mai voiam să fiu concurent permanent. M-am lansat foarte târziu, la 29 de ani”, a mai declarat interpretul. 

14-2.jpg

Nicolae, alături de cei doi copii şi de soţia lui, profesoară de matematică

 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1