Incredibil! Un român de 101 ani are trei copii, 30 de nepoţi şi 90 de strănepoţi!

A depăşit un secol de viaţă! Un bărbat din Lugoj, fost luptător în Al Doilea Război Mondial, a ajuns la venerabila vârstă de 101 ani, scrie adevarul.ro. Ioan Magina, care se deplasează singur, dar vorbeşte greu, are o famile frumoasă şi numeroasă: trei copii, 30 de nepoţi, 90 de strănepoţi şi un stră-strănepot.

Ioan Magina  a împlinit 101 ani  pe 10 noiembrie
Ioan Magina a împlinit 101 ani pe 10 noiembrie

Povestea de viaţă a lui Ioan Magina, din Lugoj (Timiş), a fost publicată de ziarul „Actualitatea”. Veteranul s-a născut la Zorlenţu-Mare, în comitatul de Caraş, pe 10 noiembrie 1922. El şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa în comuna din Caraş-Severin. După finalizarea stagiului militar, s-a angajat la Combinatul Siderurgic Reşiţa, secţia Oţelărie, făcând naveta cu trenul de la Zorlenţu-Mare. Ioan Mangina a fost combatant în Al Doilea Război Mondial, cu grad de caporal cavalerist, şi a ajuns cu unitatea sa până în Munţii Tatra din fosta Cehoslovacie.

Aşa arată cinci generaţii:  veteranul, fiica, nepoata,  strănepoata şi stră-strănepotul
Aşa arată cinci generaţii: veteranul, fiica, nepoata, strănepoata şi stră-strănepotul
Alături de edilul din Lugoj şi de  reprezentanţi ai Armatei Române
Alături de edilul din Lugoj şi de reprezentanţi ai Armatei Române

În anii ‘70, bănăţeanul s-a stabilit la Lugoj, unde locuieşte şi în prezent. La terminarea conflagraţiei, Ioan Magina s-a căsătorit cu Maria Păcuraru, o fată din Zorleanţu-Mare, având împreună trei copii: Maria, Ruja şi Ioan. De la cei trei copii, veteranul (care a crescut într-o comunitate penticostală şi a devenit ulterior membru al unei biserici baptiste) a ajuns să aibă 30 de nepoţi: 10 de la Maria, 14 de la Ruja şi 6 de la Ioan. La rândul lor, cei 30 de nepoţi i-au adus lui Ioan Magina 90 de strănepoţi, iar una dintre strănepoate l-a făcut şi stră-străbunic. Dintre urmaşii fostului militar, unii sunt plecaţi la lucru în străinătate - Italia, Spania, Grecia sau Germania. Săptămâna trecută, la împlinirea vârstei de 101 ani, Ioan Magina a fost vizitat de Bogdan Blidaru, primarul din Lugoj, dar şi de reprezentanţi ai unităţii militare din oraş.

«Se deplasează fără prea mult ajutor»

Emeric  Petersel
Emeric Petersel

Un alt senior din Timiş a sărbătorit recent împlinirea vârstei de 100 de ani, arată adevarul.ro. Emeric Petersel, din Timişoara, are 65 de ani de căsătorie, doi copii, un nepot şi doi strănepoţi. Dominic Fritz, primarul oraşului de pe Bega, l-a felicitat personal pe timişorean. „Şi-a construit singur casa, în care acum, în ciuda vârstei înaintate, se deplasează fără prea mult ajutor. S-a ocupat de cifre şi facturi timp de 30 de ani, la CFR, unde a fost contabil-şef. Cu pasiunea sa pentru politică, fiecare zi începea cu lecturarea ziarelor. Şi cu lungi plimbări pe jos”, a povestit, cu admiraţie, Dominic Fritz. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net