Doliu în lumea politică. S-a stins din viață Victor Babiuc

Este doliu în lumea politică. Victor Babiuc, fost ministru în timpul Convenției Democrată Română, s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani.

Victor Babiuc a murit
Victor Babiuc a murit

Cine a făcut anunțul trist al morții fostului ministru

Anunțul morții lui Victor Babiuc a fost făcut de Radu F. Alexandru, unul dintre bunii săi prieteni, care i-a fost alături mai bine de 30 de ani, după cum chiar acesta a menționat, pe pagina sa de Facebook. „Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani și pierderea lui o resimt cu o imensă durere”, a transmis Radu F. Alexandru.

„În toate înaltele demnități care i-au fost încredințate, Victor Babiuc a probat un profesionalism și o rigoare ireproșabile. A fost întotdeauna un om al dialogului, a respectat pe toată lumea și a avut întotdeauna ușa deschisă pentru cei care au apelat la el.

Executarea unui ordin primit pe cale ierarhică, în timpul mandatului de ministru al Apărării, i-a adus peste ani o nedreaptă condamnare penală, pe care Dumnezeu nu i-a mai lăsat timpul să o îndrepte în justiție.

Toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra, cu siguranță, amintirea unui om exemplar, cu calități intelectuale, morale și sufletești de necontestat. Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani și pierderea lui o resimt cu o imensă durere”, a mai scris Radu F. Alexandru.

Victor Babiuc a făcut închisoare

O personalitate politică importantă în România, după Revoluția din 1989, Babiuc s-a retras din viața publică acum mulți ani. A fost deputat în mai multe legislaturi (1990-2004), ministru al Apărării Naționale, ministru al Afacerilor Interne, ministru al Justiției, dar și președinte al Camerei de Comerț.

Fostul ministru a avut și probleme cu legea. În 2008, DNA l-a acuzat de corupție și abuz în serviciu, pentru că i-ar fi vândut lui Gigi Becali terenuri din Pipera ale MApN sub prețul pieței.

În 2013, Babiuc a fost condamnat la doi ani de detenție într-o unitate de securitate maximă din închisoarea Rahova. În urma unei hotărâri judecătorești, el a fost eliberat în februarie 2014.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net