Cine este Alexandru Gigantu`, baritonul care a cântat imnul României la Ziua Națională. A interpretat cele 11 strofe fără tabletă cu versuri

Românii au avut parte de o surpriză de proporții astăzi, 1 decembrie, Ziua Națională a României. Imnul țării noastre a fost interpretat de baritonul Ștefan Alexandru Constantin, fiul faimosului Nicu Gigantu, ultimul lăutar de modă veche. 

Alexandru Gigantu în timp ce interpreta imnul / foto: Observator
Alexandru Gigantu în timp ce interpreta imnul / foto: Observator

Alexandru Gigantu a interpretat la modul superlativ imnul românesc, fără a fi nevoit să se ajute de versurile celor 11 strofe, și a cântat fără reproș. 

Alexandru Gigantu: „Sentimentul acesta de român patriot ar trebui să existe în fiecare zi”

Începând din anul 2017, Alexandru Constantin este solist  al Ansamblului Artistic ”Doina” al Armatei. Cât despre reușitele sale pe plan profesional, tânărul spune că tatăl lui nu are niciun merit. 

„Sunt invitat oficial la toate delegațiile și momentele oficiale ale Ministerului Apărării pentru a cânta imnul și alte cântece. Este cea de-a cincea paradă la care cânt. Prima dată, l-am cântat la parada din 2017. De fiecare dată când sunt cooptat să cânt imnul național, emoția este diferită, dar frumoasă, încerc să o folosesc în mod constructiv. Sentimentul acesta de român patriot ar trebui să existe în fiecare zi, nu doar în zi de sărbătoare. Este un moment deosebit, este o onoare pentru mine de fiecare dată, accept cu plăcere și doresc să iasă lucrurile cât mai bine, îmi place performanța”, a spus, pentru Gândul, tânărul. 

Cât timp a exersat Alexandru Gigantu până a cânta imnul în fața unei țări 

Alexandru Constantin a mărturisit că repetițiile înainte de Ziua Națională a României cu început în urmă cu mai bine de o lună. Nu este pentru prima dată când cântă imnul la un eveniment de o asemenea amploare, mărturisind că, deși exersează suficient înainte de marele moment, tot nu scapă de emoții. 

„Noi începem cu o lună înainte repetițiile, dar, chiar dacă se fac repetiții temeinic, momentul actului artistic a fost emoționant. Prima dată când am interpretat imnul, emoțiile au fost ieșite din comun”, a mai spus Alexandru Constantin, pentru sursa amintită mai sus. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
sosoaca jpeg
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
image
actualitate.net
image
actualitate.net