Afecțiunea gravă de care suferă soțul Danei Nălbaru. Cum s-a schimbat viața lui Dragoș Bucur de când a primit diagnosticul

Ultima actualizare:

Dragoș Bucur, actor, prezentator și jurat la „Românii au talent” a aflat în 2002 că are diabet, iar de atunci a învățat să adopte un anume stil de viață care l-a ajutat foarte mult.

Dragoș Bucur a vorbit deschis despre viața sa Foto: Pro tv
Dragoș Bucur a vorbit deschis despre viața sa Foto: Pro tv

Dragoș Bucur: ,,Crizele de furie reprezintă un simptom"

În cadrul podcast-ului susținut de Mihai Bobonete, Dragoș Bucur și-a deschis sufletul și a povestit care au fost primele simptome care i-au pus semne de întrebare și cum s-a desfășurat momentul în care a aflat că suferă de diabet. „Unul din simptomele diabetului sunt crizele de furie, cel puțin înainte de a fi diagnosticat. Mi-am dat seama că lucrurile o iau razna în momentul în care, eram la Academie, pe deal și mă claxona unul.

Am oprit mașina, m-am dat jos și am început să înjur. Țin minte că era seară, era totul luminat de faruri. Am început să-mi bag, să-mi scot… cu din ale – te omor, că te fac, că nu știu ce. După ceva timp m-am uitat la cine țipam. Era un domn, în vârstă mi s-a părut mie atunci, la vreo 45-50 de ani, cu ochelari. Stătea și se uita la mine. Lângă el era un puști de vreo 12 ani.

Amândoi nu spuneau nimic, doar se uitau așa la mine. Cât de penibil eram. M-am urcat înapoi în mașină și mi-am dat seama că ceva este în neregulă cu mine. Și nu zodia era de vină, ci diabetul”, a povestit Dragoș Bucur, scrie cancan.ro.

Dragoș Bucur: ,,Folosesc un sistem de monitorizare al glicemiei în timp real"

De aproape 2 decenii, Dragoș Bucur este nevoit să își monitorizeze nivelul glicemiei și trăiește cu diabetul zaharat.

Eu nu sunt un mare adept al tehnologiei, mai puțin când e vorba de diabet. Eu sunt dependent, nu doar de insulină, ci și de tehnologie, de vreo 5-10 ani. Folosesc un sistem de monitorizare a glicemiei în timp real, încontinuu, și o pompă de insulină, de ceva ani.

De vreo trei ani folosesc și un sistem care se numește closed-loop, un soft care combină informațiile de la senzorul de glicemie către pompa de insulină”, a spus Dragoș Bucur în urmă cu ceva timp. 

Dragoș Bucur: ,,Tehnologia mă ajută enorm"

Pe de altă parte, Dragoș Bucur spune că duce o viață normală. Actorul face sport și susține că tehnologia îl ajută foarte mult în managementul diabetului. Vedeta este de părere că oricine se poate adapta acestui stil de viață, chiar dacă la început totul pare extrem de greu.

Acesta spune că singurul secret pentru a face față bolii este să te împrietenești cu ea.„Duc o viață normală, fac sport, și sport destul de extrem, merg pe munte, unde fac trasee de 13-15 ore, mă dau cu placa o zi întreagă, fac rafting… lucruri pe care nu prea ai cum să le faci cu metoda clasică de tratament al diabetului de tip 1.

Pe mine, tehnologia mă ajută foarte mult în managementul diabetului. Cred că oricine se poate adapta, da e o provocare, treci prin mai multe etape: refuzul, revolta, acceptarea, împrietenirea etc. Am avut perioade, cred că la un an, un an jumătate după, în care am zis: nu mă interesează, eu nu am diabet.

Am aruncat aparatul de testat…. mi s-a făcut rău după 4-5 zile și am revenit la viața cu care m-am obișnuit. E o vorbă în diabet: se spune că dacă te lupți cu el, o să pierzi, n-ai nicio șansă. Singura variantă e să te împrietenești cu diabetul. A durat ceva timp până am înțeles ce înseamnă vorba asta. Eu l-am acceptat”, a mai explicat vedeta de la Visuri la cheie.

Dragoș Bucur: ,,Dacă nu aveam diabet aveam alte boli"

Dragoș Bucur a aflat că are diabet în anul 2002, iar de atunci viața lui s-a schimbat radical. Într-un interviu acordat corespondentului Pro Tv Vitalie Cojocari, juratul de la „Românii au talent” a mărturisit că uneori glumește pe acest subiect, spunând că dacă nu ar fi avut diabet probabil ar fi suferit de multe alte boli.

„Nu e o boală care să te îngenuncheze. Nu știu cum să spun, dar sunt 2 categorii de oameni care aud asta, diabeticii și non-diabeticii. Diabeticii cam știu despre ce vorbesc eu, există un soi de auto-educare pe care trebuie s-o aplici și odată făcută asta lucrurile devin mult mai ușoare decât îți închipui, și pe mine chestia asta m-a ajutat.

Eu glumesc uneori și spun că dacă nu aveam diabet aveam multe alte boli. Dar având diabet, a trebuit să elimin multe alte lucruri dăunătoare din viața mea”, a mai spus el.

Dragoș Bucur spune că afecțiunea l-a disciplinat

De altfel, actorul recunoaște că această afecțiune l-a disciplinat mai mult și susține că „nu regretă cu adevărat” faptul că i s-a întâmplat acest lucru, mai ales că a avut multe lucruri de câștigat pe lângă.

„Pentru non diabetici e chestia asta, mamă, când auzi de diabet e așa ceva … știi din filme, ai mai auzit pe la televizor, o chestie, așa, foarte ciudată. Nu e așa! Pur și simplu e o afecțiune care îți mai reglează cantitatea de zahăr din sânge.

Trebuie să găsești un echilibru între cât mănânci și câtă insulină îți faci. Și asta te duce la matematică, la nutriție, la echilibru, la cunoașterea felului în care corpul tău reacționează în diverse situații. Ce să zic? Repet, pe mine m-a ajutat.

Nu spun că dacă aș putea să mă vindec mâine nu m-aș vindeca, Doamne ferește! Dar nu regret cu adevărat că mi s-a întâmplat treaba asta, că am avut foarte multe lucruri de câștigat pe lângă” , a mai mărturisit Dragoș Bucur.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net