Povestea tristă a lui Paul, băiatul care își dorea o vacă și o fântână, îți va rupe sufletul în două

Paul Corduneanu, puștiul care a adus lacrimi și emoție în inimile oamenilor, a exprimat cu sinceritate și sensibilitate dorința sa simplă, dar profundă, de a avea o vacă și o fântână.

Povestea lui Paul s-a viralizat
Povestea lui Paul s-a viralizat

Povestea din spatele acestor cuvinte răscolitoare dezvăluie realitățile grele cu care se confruntă familia sa, o familie numeroasă și luptătoare.

Paul provine dintr-o familie săracă și numeroasă

 Paul provine dintr-o familie cu șapte copii, iar mama sa, Petronela Corduneanu, se străduiește zilnic să le ofere un trai decent. Cu opt suflete care trăiesc doar din alocații, aceștia se confruntă cu lipsa de resurse financiare, iar condițiile grele în care trăiesc îi obligă să-și dorească o vacă și o fântână, luxuri pe care mulți le consideră de la sine înțelese.

Petronela Corduneanu, o mamă curajoasă din comuna Trifești, în vârstă de 34 de ani, se luptă să-și îngrijească copiii. Cu sacrificii imense, ea a făcut tot posibilul să le ofere o viață decentă, în ciuda dificultăților întâmpinate.

Însă, în pragul disperării, familia trăiește în condiții inumane, iar la școală, copiii se confruntă cu provocările vieții de zi cu zi.

Povestea lor este de suferință și disperare. Petronela povestește că au trăit în condiții grele, dormind în cotețe la porci sau în odăile părăsite ale satului. Cu lacrimi în ochi, rememorează frigul aspru și bătăile primite, devenind apoi martora unui nou capitol al vieții lor, în care au primit un dar neprețuit - o văcuță și o fântână.

Au găsit o casă cu ajutorul unui preot

Femeia curajoasă și-a luat soarta în mâini acum trei ani, luând copiii și plecând în căutarea unei locuințe și a unui loc de muncă. Prin intermediul preotului, au găsit o casă unde pot sta, dar condițiile dificile încă persistă. Cu mulți ani în urmă, copiii cărau apă de la câțiva kilometri distanță, iar lipsa banilor îi împiedica să își cumpere măcar lapte pentru copii.

Paul, cel mai vorbăreț dintre copii, a exprimat dorința de a învăța și de a se dezvolta, deși trăiește într-un mediu modest. Mama sa împărtășește cu mândrie că Paul vrea să demonstreze că poți reuși în viață și fără mulți bani.

Desigur, există dorințe simple, cum ar fi un telefon, dar pentru el, prioritățile sunt altele. Își dorește să învețe, să caute informații și să devină un om matur, în ciuda provocărilor financiare.

„El și-ar dori și un telefon, dar nu e o prioritate pentru el. Mai vede pe la alții și el asociază cu școala. Ar vrea să caute pe internet și să afle cât mai mult. Însă înțelege că nu se poate și se bucură zilnic, mulțumind tuturor pentru viața pe care o are.

Nu e lux, trăim într-o odaie, dar fac curat și aerisesc mereu. Suntem cu văcuța și câteva găini prin curte, bucurându-ne de un copac și de noi, ca și familie. El vrea să învețe să ajungă un om mare. A zis că vrea să demonstreze că se poate să ai o meserie bună și fără a avea mulți bani. Să-l ajute Dumnezeu. El este ambițios”, potrivit bzi.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net