Au renunțat la viața de oraș pentru cea de la sat și au transformat o căsuță din chirpici din 1953 într-o casă superbă

Bianca și Sebastian, care au 23 ani, s-au mutat în satul Vlădeni din județul Iași. Cuplul a decis transforme o căsuță din chirpici din 1953 într-o casă superbă de locuit, ocupându-se singuri de renovare. Cei doi și-au văzut visul împlinit și se bucură acum de liniștea de la sat, cât și de aerul curat.

Au transformat o căsuță din chirpici din 1953 într-o casă superbă / Foto: Captură video
Au transformat o căsuță din chirpici din 1953 într-o casă superbă / Foto: Captură video

Bianca și Sebastian au 23 de ani și au reușit împreună să își îndeplinească visul. Cuplul s-a mutat în satul Vlădeni din județul Iași. Tânărul a urmat Facultatea de Horticultură din Iași, deși a devinit ulterior arhitect peisagist, meserie care i-a reamintit de frumusețea naturii și care i-a „aprins focul” pentru dragostea de vechi, autentic și tradițional.

„Am trăit o viață autentică de copii de țărani, cu animale și cultivarea pământului. Pe atunci, lucrurile astea însemnau o mare parte din subzistența noastră ca familii”, spune Sebastian despre copilăria lor la sat, unde au trăit până la 15 ani, înainte să se mute în oraș cu școala, potrivit lovedeco.ro.

Bianca și Sebastian au luat în calcul varianta în care să se mute la țară. După multe încercări eșuate și un moment în care pierduseră speranța, părinții băiatului s-au mutat într-o casă nouă. Astfel, casa copilăriei tânărului a rămas goală.

„Am zis «DA» în fața celei mai mari provocări din viața noastră”

„M-am gândit că mi-ar plăcea să am o astfel de casă, dar niciodată nu m-am gândit că fix despre asta va fi vorba. Am analizat situația și am zis că asta căutam, iar legăturile cu locul natal s-au refăcut imediat. Soția mea a fost încântată de idee și amândoi am zis «DA» în fața celei mai mari provocări din viața noastră”, a mai spus el.

Căsuța cumpărată de tatăl său în 1997, din chirpici cu cerdac din lemn și are o temelie înaltă din ciment, cu o suprafață totală de 91 de mp, este compartimentat în dormitor, hol, baie și un living open-space cu bucătăria. S-au ocupat singuri de renovare, dar dar au apelat și la meșterii din sat. „Însă, satisfacția este uriașă după ce vezi că ai reușit cu mâinile tale să faci ceva de-a dreptul minunat”. Terenul propriu este parcelat dintr-un alt teren și are 400 metri pătrați, unde cei doi și-au făcut grădină în față și curte în spate, unde vor să crească animale și să cultive legume.

„Cei care vor să ne calce pe urme trebuie să-și caute focul din inimă, iar dacă nu-l au, să-l aprindă cumva. E greu să stai la țară dacă nu simți că acel loc face parte din tine, dacă nu simți cum te strigă pământul și tot ce e în jur te cheamă să stai într-o lume complet diferită, departe de ceea ce vrea societatea să fii”, a mai adăugat Sebastian. Tinerii și-au propus să-și documenteze procesul mutării și renovării pe canalul lor de YouTube.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net