EXCLUSIV Găteşte de Paşte cu Mirela de la «Mondenii»!

Ultima actualizare:

    Mirela Zeţa a  înroşit 30 de ouă
Mirela Zeţa a înroşit 30 de ouă

Ieri a fost Joia Mare - zi mult aşteptată de gospodine. Au înroşit ouăle pentru masa de Paşte. De azi trec la celelalte pregătiri: mielul, cozonacii, pasca şi nu în ultimul rând cadourile pentru cei dragi. Nici vedetele nu sar peste obiceiuri.

O cunoaşteţi de la emisiunea "Mondenii", când e fie Andreea Marin, fie Oana Zăvoranu sau Iulia Albu. În spatele tuturor personajelor se ascunde Mirela Zeţa, o gospodină desăvârşită.

"Paştele este o sărbătoare pe care o petrec în familie. Eu şi mama gătim mâncăruri tradiţionale, cum ar fi ouă roşii, friptura de miel, drob şi o ciorbă de lobodă. Încă de mică o ajutam pe mama în bucătărie. Nu mai ţin minte când am vopsit prima dată ouă, dar ştiu că îmi plăcea foarte mult să le ung cu ulei, pentru a deveni lucioase. În general, vopsim 30 de ouă şi durează cam o oră şi jumătate. Îmi plac ouăle roşii simple, dar pot aprecia şi modele executate cu măiestrie de bucătărese talentate. În dimineaţa Paştelui, toată lumea ajută la aşezarea mesei, de pe care nu lipseşte niciodată lumina unei candele", ne-a povestit Mirela Zeţa. Vedeta de la Prima TV ne-a dezvăluit şi reţeta de drob de miel pe care o face în fiecare an.

Mirela Zeţa a  înroşit 30 de ouă
Mirela Zeţa a înroşit 30 de ouă

Ingrediente: organele de miel (splina, ficatul, rinichii, inima), 5-7 fire de ceapă verde, 4 fire de usturoi verde, 3-4 ouă, o legătură de pătrunjel, o legătură mărar, un prapure, sare şi piper, 2-3 ouă fierte, tari (opţional).

Preparare: organele se spală bine cu apă rece, se curăţă de pieliţe şi cheaguri şi se lasă circa 15 minute într-un vas cu trei părţi apă şi o parte oţet, ca să iasă mirosul din ele. Apoi se pun la fiert în apă fără sare. Se fierb aproximativ 30 de minute, timp în care se adună spuma. După ce s-au fiert, organele se toacă cu ajutorul maşinii de tocat. La fel şi verdeţurile, care se adaugă apoi peste organe. Peste se pun ouăle bătute, sare şi piper după gust. Prapurele se spală în câteva ape, apoi se pune pe fundul tăvii cu marginile în afară. Se adaugă jumătate din compoziţia de carne şi verdeţuri, peste care se pun ouăle fierte, iar peste se pune cealaltă jumătate din compoziţie şi se acoperă cu prapurele rămas în afara tăvii. Se dă la cuptor aproximativ 50-60 de minute până când drobul se rumeneşte frumos, în cuptorul preîncălzit. Se lasă să se răcească şi apoi se scoate din tavă şi se serveşte la masă. Poftă bună!

Mirela Zeţa a  înroşit 30 de ouă
Mirela Zeţa a înroşit 30 de ouă

Corina Bud şi-a luat o binemeritată vacanţă de Paşte, în oraşul ei natal, la Satu Mare. "Iubesc tradiţiile şi abia aştept să îmbrac costumul popular oşenesc în prima zi de Paşte, când voi merge la biserică. Tot atunci, fetele aşteaptă acasă stropitorii. Vin toţi feciorii şi te stropesc cu parfum", ne-a declarat cântăreaţa. Corina  nu se va da în laturi nici de la gătit, urmând să prepare alături de mama ei câteva specialităţi printre care ciorbă de măcriş şi caş de ouă.

"Caşul de ouă se prepară aşa: se fierb doi litri de lapte, se bat 20 de ouă şi se amestecă cu laptele şi apoi se pune la foc mic până când se face brânză. Se pune apoi zahăr, esenţă de vanilie şi scorţişoară. Se strecoară în tifon şi se lasă la scurs", spune Corina.

Diana pleacă la părinţi

simeon stalpnicul png

Diana Dumitrescu va pleca şi ea acasă, la părinţi. "În noaptea de Înviere mă voi duce acasă, la Constanţa şi voi petrece cu familia mea. În prima zi de Paşte voi fi însă alături de prietenii mei din întreaga lume, pentru că voi prezenta ediţia specială de Paşte a emisiunii «De Suflet», pentru care am o ţinută deosebită: un costum popular superb. Prima mea invitată va fi chiar Dana Rogoz, de la care voi afla toate detaliile despre prima lună de maternitate. Alături de noi în platou vor veni cântăreţi de muzică populară din toata zonele ţării", spune Diana Dumitrescu, pe care o puteţi urmări duminică, de la 20.30, la ProTV Internaţional.

Alina scoate din cuptor cozonacii aburinzi


    Mirela Zeţa a  înroşit 30 de ouă
Mirela Zeţa a înroşit 30 de ouă

Mare forfotă în cofetării! Cuptoarele merg la foc continuu, iar cofetarii nu-şi mai văd capul de treabă. La cofetăria „Alex" din Capitală, la ora 18.00, vine tura de noapte la serviciu pentru a se apuca de cozonaci. De cum intri în cofetărie, nările ţi se umplu de miresme. Camelia face coca şi o taie în bucăţi. Apoi, împreună cu Alina o întinde şi adaugă umplutura: nucă şi cacao, rahat sau stafide, pentru toate gusturile. În timp ce fetele pregătesc cozonacii şi îi pun în tăvi, cuptoarele încep să duduie. În momentul în care ajung la temperatura optimă, uşile lor se deschid pentru a primi bunătăţile aromate. Gata, cozonacii aburinzi sunt scoşi din cuptoare! 350 de cozonaci rumeni şi pufoşi îi aşteaptă pe pofticioşi. A doua zi, se vând aproape toţi, la 20 de lei bucata. (Oana Neacşu)

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net