Din culisele finalei: care a fost rețeta desertului câștigător de la „Chefi la cuțite”

Ultima actualizare:

    Tablou de învingători: Chef Florin Dumitrescu, Cristian Voicu și restul echipei care a câștigat „Chefi la cuțite” sezonul 2Foto: Facebook / Chef Florin Dumitrescu
Tablou de învingători: Chef Florin Dumitrescu, Cristian Voicu și restul echipei care a câștigat „Chefi la cuțite” sezonul 2Foto: Facebook / Chef Florin Dumitrescu

Marţi seara, la Antena 1, s-a dat o bătălie aprigă între concurenţii Chefilor Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea, pentru premiul de 30.000 de euro pus în joc la concursul “Chefi la cuţite”. Câştigător a fost Cristian Voicu, cel care a dat lovitura abia cu desertul care i-a încântat pe cei 13 specialişti invitaţi să deguste dulciurile gătite.

În cel de-al doilea sezon al emisiunii “Chefi la cuţite”, premiul a fost câştigat de Cristian Voicu, cel care a făcut parte din echipa gri, cea a lui Florin Dumitrescu. 

Pentru a se păstra suspansul, departajarea dintre cei doi finaliști s-a făcut abia la desert. Cei 13 specialişti invitaţi în show să deguste preparatele au dat toate punctele echipei gri. 

“Alex Bălan a avut o echipă dezbinată, care la un moment dat s-a săturat să-i asculte ordinele. Alex a avut un desert simplu, pe care şi un copil l-ar face, un pandișpan cu cremă de vanilie, care nu a plăcut niciunuia din juraţi. De aceea au mers toate punctele la Cristian”, ne-au povestit surse de pe platourile de filmare, deşi această emisiune s-a filmat în urmă cu mai multe săptămâni.

Rețeta desertului făcut de Cristian Voicu

Desertul câştigător a fost un blat însiropat cu suc de mango şi flori de portocale, cremă de mascarpone, sos de coacăze, foietaj, crumble cu stafide şi zahăr caramelizat cu migdale şi fructe. “Pentru desertul câştigător sau prăjitura Cristian Voicu, pentru că la momentul respectiv nu a fost botezată, au fost folosite peste 6-7 produse speciale şi peste 5 tehnici de preparare pentru acest produs. Din cauza căldurii din platoul de filmare prăjiturile începeau să se încălzească. Dar a fost un preparat excelent”, ne-au povestit surse prezente pe platourile de filmare.

Ce a spus câştigătorul?

„Când am auzit că sunt câștigător m-am bucurat foarte mult. Mi-am dorit enorm să câștig, chiar dacă la un moment dat îmi pierdusem această speranță. Prin minte mi-a trecut că după toate încercările grele și supărările din emisiune, am izbutit și am câștigat. Mi-am împlinit visul și mi-am făcut familia mândră și fericită. Primul lucru după încheierea finalei... mi-am îmbrățișat Cheful, colegii, familia și m-am bucurat alături de ei. A fost un moment superb”, a mărturisit acesta.


    Așa arăta desertul câștigătorFoto: Captură Antena 1 / Chefi la cutite
Așa arăta desertul câștigătorFoto: Captură Antena 1 / Chefi la cutite

Câștigătorul celui de-al doilea sezon „Chefi la cuțite” mai spune că titlul și premiul îl vor ajuta să își împlinească un vis și să se întoarcă acasă, în România. Premiul mă ajută să mă întorc în țară și să încep o nouă viață. Mi-am dorit de mult să ne întoarcem, iar acum a venit momentul”, a încheiat Cristian Voicu fericit. 

Filmările emisiunii au avut loc pe platourile din Romexpo şi au durat peste 12 ore. În platou au fost preznţi 13 din cei mai importanţi Chefi din România. Au fost chefi din Bucureşti, Cluj, Braşov sau Ploieşti. Filmările s-au desfăşurat cu mici pauze, în care invitaţilor li s-a asigurat un bufet cu mâncare, băuturi răcoritoare şi câte un pahar de vin. S-a gătit la foc continu şi trebuie adăugat că diferenţa între cei doi concurenţi s-a făcut și la capitolul omgenității echipelor.

image
image
image
image
image
image
banner zurli png
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net