Andreea Marin sprijină victimele violenței domestice și persoanele cu dizabilități

Ultima actualizare:

    Andreea Marin, supărată pe fanii care au criticat-ofoto: arhiva Click!
Andreea Marin, supărată pe fanii care au criticat-ofoto: arhiva Click!

Peste 65.000 de cazuri de violență domestică au avut loc în România în ultimii ani, 800 de femei decedând ca urmare a abuzurilor la care au fost supuse, arată cercetările din domeniu.

Conform statisticilor o femeie este bătută la fiecare secundă, cele mai multe dintre acestea fiind supuse atât la abuzuri fizice cât și emoționale. România deține doar 53 de centre care oferă adăposturi victimelor violenţei în familie, acestea având o capacitate totală de aproape 700 de locuri.

Pentru a veni în sprijinul victimelor violenței domestice și persoanelor cu dizabilități, Andreea Marin prin intermediul Fundației „Prețuiește Viața” și a partenerilor săi - Fundația Estuar, Asociația Telefonul Copilului și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, au lansat proiectul Alege demnitatea! și anunță deja primele rezultate bune obținute.

Astfel, zeci de oameni, victime ale violenței domestice și persoane cu dizabilități, urmează deja cursuri de calificare în diverse meserii, sunt sprijiniți de specialiști (juriști, psihologi, psihiatri, asistenți sociali, consilieri vocaționali) și se îndreaptă spre o viață mai bună.

În total peste 600 de persoane, victime ale violenței domestice și persoane cu dizabilități vor beneficia de serviciile de consiliere și îndrumare, din cadrul celor patru centre sociale deschise în București, Giurgiu, Prahova și Cluj.

''Într-o zi am decis că nu mai pot. Am aflat de pe internet, printr-o coleg, că există un centru care m-ar putea ajuta. Eu singură nu mai puteam face față. Am cinci copii și un soț care mi-a oferit pumni și vânătăi pe tot corpul și niciun sprijin afectiv sau material. Tot ce făcea este să mă amenințe că o să ia copii de lângă mine. N-am putut suporta acest gând și m-am hotărât să cer ajutor celor de la Centrul Social din Sectorul 6 de la Fundația Estuar, din cadrul proiectului Alege demnitatea! Într-un final cu ajutorul psihologilor, consilierilor vocaționali și juriștilor am reușit să-mi găsesc un loc de muncă și să obțin un Ordin de Protecție împotriva soțului'', a declarat Maria, una dintre beneficiarele proiectului.

În România, o femeie este bătută la fiecare 30 secunde

  • 17,8% dintre femeile din România declară că au fost de-a lungul vieţii victime ale unui tip sau altul de violenţă în familie
  • Dintre victimele violenţei fizice, aproape toate (93%) au fost pălmuite şi/sau lovite cu  piciorul şi o jumătate au fost trântite de perete sau podea
  • În 16% din totalul cazurilor de violenţă fizică în familie victima a fost rănită cu un cuţit sau un alt obiect
  • Doar o jumătate dintre persoanele care au suportat acest tip de violenţă în familie au trebuit să facă faţă la o singură formă dintre cele de mai sus, 39% la două forme, în timp ce restul (10%) au fost abuzate fizic sub toate cele trei forme considerate
  • La 30 iunie 2014 numărul total de persoane cu dizabilităţi din România număra 714.891 persoane, ceea ce reprezintă o creștere cu 200,000 de persoane față de 2006.
  • Femeile reprezintă 53,49% din totalul persoanelor cu dizabilităţi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net