Pesticidul înghiţit de Mădălina Manole era folosit în Africa la uciderea leilor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pesticidul pe care l-a ingerat Mădălina Manole este o substanţă extrem de toxică pe bază de carbofuran, cunoscută sub denumirea comercială de Furadan. Produsul este destinat tratamentului culturilor de porumb, cartof, floarea soarelui, soia sau sfeclă de zahăr.

Furadanul este atât de otrăvitor, încât un singur mililitru din aceast produs poate fi fatal unui om matur. Ingerată, substanţa blochează o enzimă vitală - colinesteraza - decesul survenind în câteva minute.

Interzis în SUA

simeon stalpnicul png

Carbofuranul a fost folosit masiv în Statele Unite începând cu anul 2002, în urma unei invazii de insecte dăunătoare asupra culturilor de soia. Pesticidul şi-a făcut treaba, dar din cauza lui sute de păsări care ingerau involuntar substanţa mureau în fiecare zi. De asemenea, Furadanul era folosit pe scară largă, dar ilegal, de fermierii americani pentru otrăvirea coioţilor, vulturilor sau ratonilor.

     Mai citeşte:         «Ceva nu se leagă», Tudorel Butoi, psiholog criminalist, despre cazul Mădălina Manole         Mădălina, ultimele ore de viaţă         Surse: Mădălina s-ar fi sinucis pentru că soţul ei a plecat noaptea de acasă         Soţul

Mădălinei Manole: «Din când în când Dumnezeu îţi mai dă şi câte o palmă»         Citeşte un fragment din sms-ul scris de Mădălina Manole înainte de a muri         Pesticidul cu care s-a sinucis Mădălina Manole i-a fost procurat de o prietenă

În consecinţă, Agenţia de Protecţia a Mediului din SUA a cerut interzicerea produsului pe teritoriul american. Astăzi, folosirea Furadanului nu mai este permisă pentru tratarea culturilor destinate consumului uman. Aceeaşi măsură a fost luată şi în majoritatea statelor europene.

Armă împotriva leilor din Kenia

O altă ţară care intenţionează interzicerea oficială a Furadanului este Kenia. De câţiva ani de zile, băştinaşii Maasai folosesc acest pesticid pentru a ucide leii şi hienele care le vânează vitele.

Dan

Bănică: "Mădălina mi-a marcat copilăria"

Vedetele

fac confesiuni în direct cu privire la sinuciderea Mădălinei Manole! UPDATE

Pentru a opri otrăvirea leilor, o agenţie nonguvernamentală care protejează viaţa sălbatică a promis băştinaşilor că vor primi compensaţii de 200 de dolari pentru fiecare vită mâncată de marile feline. În ciuda promisiunii, băştinaşii africani continuă să ucidă leii cu Furadan. În România, otrăvirea câinilor comunitari din oraşe cu pesticidul pe bază de carbofuran este o practică veche şi din ce în ce mai frecventă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net