Adina Buzatu a luat lecţii de la un faimos meşter sticlar

Ultima actualizare:

    Adina Buzatu a trecut de la designul vestimentar la modelarea sticlei
Adina Buzatu a trecut de la designul vestimentar la modelarea sticlei

Designerul şi-a petrecut sărbătorile la Sibiu, un oraş care o fascinează şi de care se simte foarte legată sufleteşte.

Stilista nu s-a limitat doar la a se plimba prin vechea cetate a Hermannstadt-ului, ci a vizitat şi alte zone, cum ar fi Răşinari sau Şelimbăr. În această din urmă localitate îşi are atelierul unul dintre cei mai faimoşi artişti sticlari din România, Ion Tămâian. Pentru că l-a prins la lucru, Adina a fost invitată de acesta să înveţe o parte din complicata tehnică de fabricare manuală a sticlei.

"Este uluitor să vezi cum o bucată neregulată este topită la o temperatură de peste 1.200 de grade Celsius şi apoi prinde forme atât de frumoase, însă trebuie să mărturisesc că tehnica este una foarte dificilă, rezervată exclusiv profesioniştilor", povesteşte creatoarea de modă.

"Procedeul este istovitor şi riscant, date fiind temperaturile uriaşe la care se lucrează. Orice mişcare greşită poate avea consecinţe îngrozitoare. Mă bucur însă că am avut ocazia să particip, fie şi din postura de amator, la o etapă din acest complicat, dar minunat meşteşug de confecţionare a obiectelor din sticlă", mai spune Adina Buzatu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net