Oscar 2016: Totul despre „Spotlight”, filmul care a câștigat cel mai important trofeu

Ultima actualizare:

    „Spotlight” a câștigat trofeul Oscar 2016 la categoria „Cel mai bun film”captură: youtube
„Spotlight” a câștigat trofeul Oscar 2016 la categoria „Cel mai bun film”captură: youtube

Marea surpriză a celei de-a 88-a ediții Oscar a fost filmul „Spotlight” (2015), în regia lui Tom McCarthy. Acesta a câștigat titlul de la cea mai râvnită categorie, „Cel mai bun film”, cu toate că premiul pentru regie a fost acordat lui Alejandro González Inárritu, pentru „The Revenant: Legenda Hugh Glass”.

Filmul „Spotlight”, care are la bază un fapt real, urmăreşte investigaţia făcută de un grup de jurnalişti de la ziarul The Boston Globe, care a vizat deconspirarea unor cazuri de abuz sexual asupra minorilor în bisericile din Massachusetts. Acest demers jurnalistic, recompensat cu Premiul Pulitzer în anul 2003, s-a dovedit a fi cu atât mai important cu cât a condus, în timp, la alte mii de dezvăluiri ale victimelor abuzului sexual în cadrul Bisericii Catolice, atât din SUA cât şi din Irlanda, Canada sau Australia.

Filmul, inspirat dintr-un caz real

Noul editor Marty Baron (Liev Schreiber) soseşte în vara anului 2001 de la Miami pentru a prelua conducerea ziarului Boston Globe. El trimite echipa Spotlight să investigheze o ştire despre un preot local care fusese acuzat că timp de 30 de ani a abuzat sexual de mai mulţi minori, enoriaşi de-ai săi. Perfect conştienţi de faptul că această demascare a Bisericii Catolice din Boston va avea şi alte consecinţe majore, editorul Spotlight, Walter „Robby” Robinson (Michael Keaton), reporterii Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams) şi Michael Rezendes (Mark Ruffalo), cât şi cercetătorul Matt Carroll (Brian d’Arcy James) încep să dezvolte o investigaţie profundă asupra acestui caz.

În timp ce stau de vorbă cu avocatul victimelor, Mitchell Garabedian (Stanley Tucci), şi intervievează câţiva adulţi care fuseseră molestaţi în copilărie, ei îşi dau seama că protecţia oferită de către biserică preoţilor pedofili era cu mult mai extinsă decât şi-au imaginat. În ciuda rezistenţei încrâncenate a reprezentanţilor Bisericii, inclusiv a arhiepiscopului de Boston, Cardinalul Law (Len Cariou), publicaţia Boston Globe publică editorialul său de senzaţie în ianuarie 2002, determinând dezvăluiri similare în alte peste 200 de oraşe din întreaga lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
cub corina chiriac png
image png
adela popescu colaj instagram jpg
stefan iordache jpg
christian sabbagh jpg
CRBL instagram jpg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
 Andreea Marin (48 de ani) s-a aflat printre premianți și a venit la eveniment alături de fiica ei, Violeta (16 ani), atrăgând absolut toate privirile
image
actualitate.net
image
actualitate.net