Uite cum te cocoşezi la serviciu!

Ultima actualizare:

Trăim în secolul exploziei tehnologice. Este inevitabil ca acest lucru să nu ne afecteze trupurile. Conform profesoarei Suzanne Snodgrass, de la Universitatea din Newcastle, munca la calculator este o bombă cu ceas.

Petrecem în medie 6 ore jumătate stând în fund la birou, în bancă la şcoală sau în timp ce mâncăm. În timp, coloana va simţi acest lucru în zona lombară şi respectiv cervicală. 

Conform cercetătorilor britanici, după 45 de ani problemele cu spatele încep să apară din această cauză. Suzanne Snodgrass susţine că poziţia coloanei vertebrale se modifică ireversibil după vârsta de 45 de ani. 

Însă cu exerciţii fizice, musculatura spinală poate substitui efectele negative ale transformării vertebrelor. Activităţile moderne, cum ar fi tastatul la telefonul mobil, cititul de pe tabletă, scrisul la calculator sau laptop sunt principalele cauze ale problemelor de spate. În plus, avem tendinţa ca şi noaptea, în timpul somnului, să adormim în poziţia foetus în loc să ne îndreptăm coloana dormind pe spate sau pe burtă. Prima zonă care cedează este gâtul apoi, partea superioară a coloanei. 

Dacă nu schimbaţi ceva în programul zilnic, degradarea coloanei se poate accelera. E necesar să vă ridicaţi o dată la o oră de la birou, să rotiţi capul stânga şi dreapta, faţă şi spate şi să ridicaţi de cel puţin 10 ori ambele braţe deasupra capului.  Peste 4% din populaţia planetei prezintă o tendinţă de cocoşare pronunţată.

„Este foarte important ca atunci când stăm la birou să menţinem bărbia paralelă cu podeaua şi să formăm un unghi de 90 de grade între trunchi şi partea superioară a picioarelor”, a explicat profesoara Snodgrass. Conform acesteia, în ultimii 5 ani, problemele de coloană au fost observate inclusiv la copiii de până în 14 ani. 

Aceştia au probleme cu musculatura inferioară a spatelui, prezintă primele simptome de scădere a densităţii masei osoase şi dezechilibre de calciu şi minerale. Femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani sunt afectate în proporţie de 35% de aceste probleme după menopauză, din cauza fluctuaţiilor hormonale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net