Uite ce boli poţi trata cu hrean!

Ultima actualizare:

Folosit în special pentru condimentarea mâncărurilor şi în industria conservelor, hreanul are şi calităţi terapeutice demne de luat în seamă. Află despre ele din revista „Click! pentru femei“!

Eficient în caz de infecţii respiratorii

Consumul de hrean e recomandat în cazuri de gripă, pneumonie, bronşită şi astm. Având şi proprietatea de a stimula eliminarea apei din corp prin transpiraţie, hreanul e recomandat pentru scăderea temperaturii corpului, în caz de febră. Dar pentru că această legumă iute are mai multe virtuţi decât cele pentru care şi-a câştigat notorietatea, mai poate fi utilizată cu folos în cardiopatia ischemică, hipertensiune, probleme de tranzit intestinal, lipsa poftei de mâncare şi stări de slăbiciune fizică.

Detoxifică organismul

Una dintre cele mai eficiente cure de detoxificare şi de slăbire – în urma căreia, ca bonus, beneficiezi şi de o accelerare a metabolismului – este cea pe bază de hrean, miere şi lămâie. Amestecul rezultat în urma combinării celor trei ingrediente se consumă timp de trei săptămâni, de două ori pe zi, după micul dejun şi masa de prânz (câte o linguriţă). Curăţă şi dă pe răzătoarea fină 150 g de hrean şi apoi pune pasta în blender cu trei lămâi spălate bine (cu tot cu coajă). La final adaugă trei linguri de miere, amestecă bine şi depozitează în borcane închise ermetic, la frigider.

În ce afecţiuni este recomandat

  • Tuse – consumă de două ori pe zi suc de hrean cu miere.
  • Dureri articulare – aplică pe zona afectată o cataplasmă cu hrean crud, dat prin răzătoare. Îndepărtează când apare senzaţia de arsură şi aplică un unguent pe bază de camfor.
  • Infecţii urinare – pe lângă tratamentul medicamentos recomandat de medic, consumă zilnic 50 g de hrean proaspăt, timp de minimum 21 de zile.
  • Stomatite, gingivite, parodontoze – zilnic, timp de două săptămâni, clăteşte gura cu trei-patru linguriţe de tinctură de hrean, dizolvată într-un pahar cu apă.
  • Sinuzită – aplică pe frunte cataplasme cu hrean.
  • Tulburări de digestie, anemie, litiază renală, reglarea activităţii cardiace – consumă zilnic trei linguri de vin tonic cu hrean. Se prepară din 20 de linguri de hrean ras fin şi un litru de vin roşu, 100% natural. Sticla se astupă şi se lasă timp de opt-nouă zile la macerat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net