Tratează lipsa de calciu cu coajă de ou

Ultima actualizare:

Vechi, dar eficient! Lipsa de calciu din organism o putem trata cu un remediu natural care se prepară din coaja de ou.

Iată cum facem acasă reţeta miraculoasă şi la ce e bun acest preparat!

Simptomele hipocalcemiei

Lipsa de calciu sau hipocalcemia se manifestă prin tulburări la nivelul tubului digestiv, senzaţie de amorţire a mâinilor, furnicături, contracţii musculare spontane, crampe şi lipsă nemotivată de aer. Dacă aveţi unul sau mai multe dintre aceste simptome, atunci nivelul de calciu în organism este scăzut. Există mai multe remedii naturale pentru reglarea valorilor calciului din sânge: pudra din coada-calului, tincturile de grâu, orz, ovăz sau infuzia de plante. Însă maceratul din coajă de ou este la loc de cinste. Acest aliment este una dintre cele mai bune surse naturale de calciu. Este uşor de digerat şi de absorbit. 

Menţine sănătatea dinţilor şi a oaselor 

Hipocalcemia reprezintă scăderea concentraţiei calciului din sânge, mult sub valoarea de 9-11 mg/100 ml, apreciată drept normală. Valorile sunt, în general, mai crescute la bărbaţi decât la femei şi au tendinţa de scădere uşoară odată cu vârsta sau cu unele stări patologice sau fiziologice. Calciul este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în corpul omenesc. Contribuie, alături de fosfor, la menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor. Împreună cu magneziul, este responsabil de sănătatea sistemului cardiovascular.

Macerat din coajă de ou

Preparatul se obţine din cojile de la 4 ouă, suc de lămâie şi miere de albine. Cojile de ouă se spală pentru a elimina orice reziduu de pe coajă, dar pieliţa din interior se păstrează. Odată curăţate, se lasă la uscat, după care se sfărâmă până la o dimensiune acceptabilă pentru a putea fi făcute apoi pulbere cu ajutorul unei râşniţe de cafea. Într-un borcan cu filet, peste coaja rezultată se adaugă sucul de la două lămâi de mărime mijlocie şi se lasă la macerat timp de 3 zile, apoi se filtrează cu tifon şi se adaugă aceeaşi cantitate de miere. Se beau 1-3 linguriţe pe zi înainte de mese şi alte 3-4 linguriţe pe zi, după mese. Cura este benefică şi pentru creşterea masei osoase, dacă, pe lângă calciu, dieta este suplimentată cu magneziu şi vitamina D.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net