Tratează erupţia de la căldură cu apă şi oţet

Ultima actualizare:

Pe lângă deshidratare, căldura excesivă de afară ne mai creează o problemă: erupţia pe piele. Denumită şi miliaria, această afecţiune dermatologică se recunoaşte după bubiţe de mici dimensiuni, roşii sau roz, însoţite de durere, usturime şi mâncărimi.

Erupţia apare în regiunile corporale acoperite de haine, unde pielea nu este aerisită, fiind răspândită frecvent în rândul copiilor mici, al vârstnicilor şi al persoanelor supraponderale şi obeze. La adulţi, erupţia cutanată de căldură apare în interiorul faldurilor de piele şi în locurile în care hainele produc o fricţiune constantă la nivelul ţesutului cutanat. În cazul copiilor mici, milaria apare pe gât, umeri, piept, în zona axilei, regiunea genitală sau pe cutele cotului.

Simptomele şi felurile erupţiei

  • Miliaria cristalină (sudamina). Este cea mai uşoară formă de erupţie provocată de căldură şi afectează ductele sudoripare din stratul superior al pielii. Simptomele sunt veziculele mici, transparente, umplute cu lichid limpede sau papulele care se sparg uşor. Nu prezintă durere sau mâncărimi şi dispare de la sine.
  • Miliaria rubră. Apare mai adânc în epidermă, la adulţii care trăiesc în climate tropicale şi la nou-născuţii de 1-3 săptămâni. Simptomele sunt umflăturile roşii, senzaţiile de mâncărime sau înţepături în zona afectată, cantităţi foarte mici de transpiraţie sau absenţa sudorii în zona bolnavă.
  • Miliaria profundă. Este o formă rară şi apare în rândul adulţilor care au suferit în repetate rânduri de miliaria rubra. Boala afectează derma şi se declanşează în special după efortul fizic care stimulează transpiraţia. Simptomele sunt leziunile ferme roşii sau roz şi anhidroza, însoţită de epuizare, ameţeli, greaţă şi accelerarea pulsului.

Tratamente naturiste pentru calmarea miliariei

  • Apa rece sărată. Zona afectată se spală bine cu apa cât mai rece, în care se pune sare de mare.
  • Bicarbonatul de sodiu. Erupţiile se tamponează cu o soluţie preparată din bicarbonat de sodiu şi apă.
  • Amidonul de porumb. Se rumeneşte o cantitate mică de amidon de porumb în tigaie, ca apoi să se pudreze regiunile afectate cu praful rezultat. Se poate folosi în mod similar şi făină de grâu.
  • Oţet şi apă. Dacă erupţia este însoţită de mâncărimi şi înţepături, soluţia din oţet şi apă ajută la ameliorarea disconfortului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net