STUDIU Ceapa, bună pentru oase

Ultima actualizare:

De- a lungul timpului, cercetătorii din marile laboratoare ale lumii au constatat că în rândul populaţiilor care consumă ceapă numărul fracturilor este mai redus.

În urma unui studiu pe această temă, cercetătorii de la Universitatea Berna din Elveţia au descoperit că o substanţă din compoziţia cepei (gama glutamil peptidază ) menţine sănătatea oaselor. Rezultatele testelor de laborator au dovedit că acei cobai care au consumat cantităţi mici de ceapă la fiecare masă (echivalentul a 400g de ceapă pe zi pentru oameni) au pierdut mult mai puţină masă osoasă în comparaţie cu cobaii care nu aveau acest aliment în dietă. De aceea cercetătorii recomandă un consum constant de ceapă pentru a beneficia pe deplin de proprietăţile terapeutice ale acestei legume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net