Știați că fisticul este duşmanul bolilor cardiovasculare?

Ultima actualizare:

    Fisticul reduce nivelul colesterolului ”rău”Sursa foto: mâncare.ro
Fisticul reduce nivelul colesterolului ”rău”Sursa foto: mâncare.ro

În secolul nostru, unde stresul în care trăim este suveran, infarctul de miocard și accidentele vasculare cerebrale fac cele mai multe victime. Fiind impresionați de efectele dramatice ale colesterolului ”rău” asupra sănătății, cercetătorii Universităţii Pennsylvania au realizat un studiu foarte original și plăcut pe un lot de voluntari

Subiecţii studiului urmau să consume zilnic câte 50 g de fistic (cât încape în căuşul unei palme). Cercetătorii au constatat că participanții la studiu au savurat timp de patru săptămâni delicioasele fructe și nivelul colesterolului lor total s-a redus cu 6,7 %, iar al colesterolul ”cel rău”s-a redus cu 11,6%. Cercetătorii susțin că rezultatul studiului reprezintă un mare beneficiu pentru sănătate, deoarece fisticul a diminuat riscul de boli cardiovasculare cu 14%. În opinia specialiştilor, fisticul este una dintre cele mai valoroase surse de steroli, substanţe renumite pentru puterea lor de a reduce absorbţia colesterolului. Deoarece 30 g de fistic conţin 160 de calorii, specialiştii recomandă ca fructul să fie adăugat în salatele de crudităţi, iar sosul cu care se asezonează aceste salate să fie cât mai dietetic.        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net