Spune-mi ce mănânci, să-ți spun cum trăiești: Turmericul previne cancerul de colon şi stomac

Ultima actualizare:

    Turmericul ține la distanță cancerul de colon  și de stomacSursa foto: Adevărul.ro
Turmericul ține la distanță cancerul de colon și de stomacSursa foto: Adevărul.ro

Puține gospodine știu că turmericul, un condiment cu efecte terapeutice deosebite pentru sănătatea noastră, poate fi găsit şi pe piaţa românească. Acest condiment, cu un gust amărui, asemănător ghimbirului, este folosit la realizarea multor preparate culinare. Rădăcina de turmeric conţine ulei volatil, camfor şi curcumina, o substanţă cu rol protector împotriva cancerului de colon şi de stomac.

Când este folosit frecvent în gastronomie, cazurie de cancer sunt rare

Studii recente asupra efectelor terapeutice ale turmericului asupra sănătății confirmă faptul că, în ţările în care turmericul este folosit în numeroase preparate culinare, cazurile de cancer la colon şi la stomac sunt mult mai rare.

Cucurmina, din compoziția turmericului, dizolvă pietrele de bilă

Mai mult, s-a demonstrat că această substanță din compoziția turmericului, cucurmina, dizolvă şi pietrele de bilă. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă  folosirea acestui condiment în dietă, deoarece împiedică și formarea gazelor în intestin, având un rol hepatoprotector datorită aceleiaşi substanţe, cucurmina  (Cartea sănătății noastre).

Beneficii și pentru reumatici

Mai ales în anotimpul rece, dacă reumaticii folosesc acest condiment, atunci acești bolnavi nu se mai confruntă cu persistenţa durerilor. În același timp, bolnavii care urmează un tratament cu anticuagulante trebuie să consulte medicul în privinţa folosirii acestui condiment.

Reţeta săptămânii

Chifteluţe de legume cu turmeric

Timp de preparare : o oră

Calorii :70 porţia

Ingrediente: 250 g caşcaval, 100 g seminţe decojite de dovleac, 250 g dovlecel, o lingură de pudră de turmeric, doi morcovi,  pesmet, 3 ouă, 500 ml supă de legume, mărar verde și 3 linguri de ulei de măsline.

Preparare: Legumele curăţate se dau pe răzătoarea mică. Apoi, se amestecă bine toate ingredientele. Când pasta este bine omogenizată,  se formează chifteluţele și se înăbuşesc în uleiul de măsline diluat cu supa de legume. Chifteluțele se asezonează cu mărarul tocat mărunt.   

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net