Spune-mi ce mănânci, să-ţi spun cum trăieşti. Pepenele galben întăreşte sistemul imunitar

Ultima actualizare:

Pe timpul verii, când căldura ne toropeşte, o felie de pepene galben rece ne potoleşte setea şi ne răcoreşte. Desigur, există şi alte argumente pentru a consuma aromatul pepene galben, cu gust inegalabil. Miezul său conţine principii active deosebite şi de aceea este indicat în tratarea multor afecţiuni.

Are o compoziţie complexă

Pepenele galben are  excelente proprietăţi diuretice, laxative şi răcoritoare. Nutriţioniştii europeni ne recomandă să consumăm pepene galben pentru că acest fruct are o compoziţie complexă: vitamine din complexul B (printre care B3, niacina, vitamină care scade nivelul colesterolului rău şi stabilizează nivelul glicemiei), vitamina C, un renumit antioxidant, betacaroten, o substanţă esenţială pentru sănătatea pielii şi pentru procesul de regenerare a celulelor.

În acelaşi timp, betacarotenul conţinut are un efect antioxidant recunoscut, renumit pentru puterea sa de a încetini  procesul de îmbătrânire şi de întărire a sistemului imunitar. Aromatul pepene galben conţine, de asemenea, fibre şi multe minerale, dintre care se remarcă potasiul ( 417 mg), fierul, cuprul şi magneziul, care ajută la menţinerea echilibrului metabolic. Pentru că este sărac în sodiu (14 mg), pepenele galben este recomandat şi în regimuri de cruţare.

Protejează vederea

“Pepenele galben este o sursă foarte bună de xeaxantină, o componentă vitală a retinei ochilor. Acest carotenoid combate efectele radiaţiilor ultraviolete atât de dăunătoare ochilor şi previne pierderea vederii. De aceea, îndeosebi persoanele care petrec multe ore în faţa calculatorului, este bine să urmeze o cură de pepene galben. De asemenea, consumul acestui soi de pepene este benefic în caz de anemie, tuberculoză, tuse de diverse etiologii, bronşite şi hemoroizi”, precizează într-un studiu Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Curăţă tubul digestiv

Totodată, pepenele galben curăţă tubul digestiv. Pentru un efect mai puternic, după o porţie de pepene galben consumaţi şi două linguri cu tărâţe de grâu înmuiate în apă, susţin nutriţioniştii europeni.

Recomandare

Indiferent de soi, pepenii  trebuie  să se consume separat sau cu o oră înainte de masă.

Reţetele săptămânii

Cum se prepară, cum se consumă

Aperitiv cu pepene galben

Ingrediente : 6 roşii prunişoare, 3 felii de pepene galben, 200 g brânză mozzarela, o linguriţă de cimbru, 4 linguri de ulei de măsline, 6 căţei de usturoi, 2 linguri de oţet de mere  

Preparare: Tocaţi sub formă de cubuleţe roşiile, pepenele galben şi brânza, iar usturoiul trebuie tăiat foarte mărunt. Aceste ingrediente trebuie asezonate cu un sos preparat din uleiul de măsline, oţetul de mere şi cimbru. Salata cu pepene galben se serveşte ca aperitiv; este foarte hrănitoare şi uşoară.  

Piure de pepene galben

Ingrediente: Două căni de pepene galben, 2 linguri de suc de lămâie verde, o lingură de pulbere de mentă, 4 linguri de miere de albine polifloră, 100 gr ciocolată neagră.   

Preparare

Pasaţi cuburile de pepene galben, apoi adăugaţi sucul de lămâie verde, pulberea de mentă, mierea de albine polifloră şi amestecaţi-le foarte bine. După preparare, asezonaţi deliciosul preparat cu bucăţele de ciocolată neagră. Păstraţi piureul la rece; puteţi să-l serviţi la o petrecere, la o oră după cină.    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net